20 / 04 / 2024

Konut kredisi faizlerinin düşmesi inşaat sektörü

Konut kredisi faizlerinin düşmesi inşaat sektörü

İnşaat sektöründe gerek konut faizleri gerekse diğer kredi faiz gruplarında düşüşlerin yaşanması, alıma imkan tanıdığı gibi yarım kalan işlerin sürmesi adına da finansman olanağı sağladı.

Düşük faizli konut kredisi için adım atıldı! Bu gerçekleşirse her şey çok değişir! Güncel konut kredisi faiz oranları!

Son 40 ayda konut kredisi faizlerinin zirve yapmasıyla vatandaşlar düşük faizli konut kredisi aramaya başladı. Yüksek fiyatların yanı sıra konut kredisi faiz oranlarının talebi karşılamaması üzerine hükümetin bir adım attığı öğrenildi.

'Konut kredisi faizleri düşürülsün' önerisi! Acilen uygulanmalı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık yüzde 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Konut alacakların gözü faizlerde! Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Ev almak isteyen vatandaşların gözü kulağı konut kredisi faizlerindeki indirimde. Milyonlarca kişi kredi faizlerinin düşürülmesini bekliyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

Konut kredisi faiz oranları rekora koşuyor!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Vatandaşlar konut kredisi faizlerinin düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Faizler ise artmaya devam ediyor. İşte detaylar...

Konut kredisi faiz oranlarında hızlı artış!

Konut kredisi faiz oranları artmaya devam ediyor. Konut kredisi faizlerinin yükselmesiyle birlikte konut alacak olan vatandaşlar en düşük faiz oranıyla kredi veren bankayı araştırmaya başladı. Peki bankaların güncel konut kredisi faiz oranları ne oldu? En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?

Konut kredisi faizinde sert yükseliş!

Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımları konut kredisi faizlerinin yüzde 1,1 seviyeleri üzerine çıkmasına sebep oldu. Konut kredisindeki büyüme ivme kaybederken analistler konut satışlarında da yavaşlama öngörüyor.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Normalleşme süreciyle birlikte kamu bankaları tarafından hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyasında faiz oranları güncellendi. Ev alacak vatandaşlar konut kredisi faizlerinin bundan sonra nasıl seyredeceğini araştırıyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi?

Konut kredisi nasıl alınır?

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların ilk tercihi konut kredisi kullanmak oluyor. Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle birlikte vatandaşlar konut kredisi nasıl alınır sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Konut kredisi faizlerinin düşmesi fiyatları artırdı!

Konut kredisi faizlerinde yapılan indirimle satışların arttığı doğru olsa da konut piyasasında fiyatların artmasına sebep oldu. Geçen yıl Mayıs'ta İstanbul’daki konutların metrekare bedeli ortalama 4 bin 668 TL iken, bu tutar 2020'nin Mayıs ayında ortalama 5 bin 423 TL'ye kadar çıktı.

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Konut kredisi taksitleri gelire göre belirlenmeli!

Konut kredisi faizlerinin düşmesi, konut satışlarını artırdı. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, kredi kullanmak için doğru zaman olup olmadığını araştırıyor...

Düşük faizli konut kredisi 'fırsatçılığa' dönüştürülmesin talebi!

İMKON ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, konut kredisi faizlerinin düşmesinin inşaat sektörüne can suyu olduğunu belirtti. Tellioğlu, faizi fırsatçılığa çevirenlere uyarılarda bulundu...

Konut kredisi faizlerinin düşmesi inşaat sektörü Haberi

Konut kredisi faizlerinin düşmesi inşaat sektörü

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlem ve sınırlamaların normalleşme süreciyle kademeli olarak kaldırıldığı haziranda, ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 19,1 artarak 73,5'e ulaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çin'den tüm dünyaya yayılan Kovid-19 salgınının etkilerini azaltmak amacıyla alınan önlemler, küresel ekonomiyi olumsuz etkilerken, bu durum açıklanan verilerde de etkisini gösterdi.

Bu senenin ocak ayında 97,1 seviyesinde bulunan ve şubatta 97,5'e çıkan ekonomik güven endeksi, salgının Türkiye ekonomisi üzerinde etkilerinin en fazla görüldüğü ay olan Nisan ayında 51,3'lere kadar geriledi.

Hayata geçirilen destek mekanizmalarının olumlu etkileriyle bu seviyeden yükselişe geçen ekonomik güven endeksi, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte de toparlanmasını hızlandırdı. Ekonomik güven endeksi Haziran ayında mayıs ayına göre yüzde 19,1 artışla 73,5'e çıktı.

- "Kredi faizlerinin düşmesi...