25 / 04 / 2024

Konut kredisi masraflarını kim ödüyor

Konut kredisi masraflarını kim ödüyor

2011 yılında özel bir bankadan 65 bin TL konut kredisi çeken bir vatandaştan 520 TL dosya masrafı alan yapan özel bir banka, hakem heyetinin verdiği kararla, parayı icra yoluyla ödedi.

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Westpac, yarından itibaren geçerli olacak biçimde uzun vadeli krediler için sabit konut kredisi oranlarında bir indirim yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi sonrası Avustralya'da 4 büyük banka konut kredisi faizlerini yükseltti

Commonwealth Bank of Australia National Australia Bank, ANZ Group Holdings ve Westpac Banking Corp gibi Avustralya'nın önde gelen bankaları, konut kredisi oranlarını 25 baz puan artırdı.

Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Sabit geliri olan kimselerin konut kredisi başvuruları genellikle diğer şartların da uyması halinde onaylanıyor. Ancak aylık taksitlerin maaşın belli bir oranını geçmemesi gerekiyor. Peki, konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Konut kredisi alınırken hangi belgeler isteniyor?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yardımına koşan konut kredisi için bir takım şartlar bulunuyor. Peki konut kredisi alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konut kredisi masrafları 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanacak müşterilerin masrafları bilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi masrafları 2021...

Güncellenen oranlarla en uygun konut kredisi faizleri ne oldu?

Bankaların konut kredisi kampanyalarının artması ile sıfır ve ikinci el daireler için farklı faiz oranları uygulanmaya başladı. Güncellenen oranlarla en uygun konut kredisi faizi sıfır ve ikinci el için ne kadar oldu?

3.500 TL taksitle ne kadar konut kredisi alınır? 

Bankaların konut kredisi faizleri coronavirus etkisi ile kısmen yükselmeye başladıktan sonra destekler verilen sonrası yeniden düşüşe geçti. Nisan ayı sonunda bankalardan 3 bin 500 TL taksitle ne kadar konut kredisi alınır?

Bankalar konut kredisi faizlerini tek tek düşürüyor!

Merkez Bankası’nın Nisan ayında repo faizlerinde indirime gitmesi ile bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimler hızlandı. Hangi bankaların konut kredisi oranlarını düştü?

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları düştü?

Merkez Bankası’nın Nisan ayı bir  hafta vadeli repo faizlerinde indirime gitmesi ile bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimler hızlandı. Hangi bankaların konut kredisi oranlarını düştü?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi mantıklı mı?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürünü faizleri ne kadar? Enflasyon endeksli konut kredisi kullanmak mantıklı mı?

Aylık 2 bin TL taksitle ne kadar konut kredisi alınır?

Bankaların faiz oranlarının düşmesi ile konut kredisi maliyetleri de azaldı. Kredi Pazarı aylık 2.000 TL taksitlerle ne kadar konut kredisi alınabileceğini hesapladı...

Konut kredisi oranları faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası 7 aydır aralıksız şekilde sürdürdüğü politika faiz indirimlerine Şubat ayında da devam etti. Son yedi ayda gerçekleştirilen faiz indirimi toplamda 1325 puan olarak kaydedildi. Peki politika faizlerindeki indirim konut kredisi oranlarını nasıl etkileyecek?

Konut kredisi masraflarını kim ödüyor Haberi

Konut kredisi masraflarını kim ödüyor

Konut kredisi masrafı olarak bir vatandaştan 520 TL dosya masrafı alan yapan özel bir banka, hakem heyetinin verdiği kararla, parayı icra yoluyla ödedi. Banka şubesi bir süre sonra, hakem heyeti kararının iptali için, Sincan 2. Tüketici Mahkemesi’ne dava açtı, ancak açılan davanın reddedine karar verildi.


2011 yılında özel bir bankadan 65 bin TL konut kredisi çeken, Ankara’da bir kamu kurumunda memur olarak görev yapan bir çocuk babası Serdal Türkoğlu, konut kredisi çekmesinin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtükten sonra, basın yayın organlarındaki haberler üzerine Etimesgut Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne müracaat ederek, kendisinden haksız şekilde tahsil edildiğini öne sürdüğü 520 TL’lik dosya masrafının iadesini istedi. Hakem heyeti, 520 TL’nin Türkoğlu’na iadesi yönünde karar verdi ve para icra yoluyla bankadan tahsil edildi.


Tüketice...