27 / 04 / 2024

Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Sabit geliri olan kimselerin konut kredisi başvuruları genellikle diğer şartların da uyması halinde onaylanıyor. Ancak aylık taksitlerin maaşın belli bir oranını geçmemesi gerekiyor. Peki, konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?



Konut kredisi için aranan koşullar bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor. Ancak ana hatları ile aranan belli başlı özellikler de bulunuyor. Örneğin sabit bir gelirin olması ve bunun banka hareketleri ile ispatlanabilmesi şart.

Ancak gelir elde etmek tek başına yeterli olmuyor. İstenen rakamın çekilebilmesi için ödenecek aylık taksitlerin maaşı aşmaması hatta belli bir oranında olması gerekiyor. Ayrıca kişinin kredi notunun da yüksek veya düşük olması verilecek rakamı doğrudan etkileyen unsurlar arasında bulunuyor.

Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Kredi başvuru sahibinin geçmişe ait takibe alınmış borcunun olmaması, mevcut borç ya da taksitlerini düzenli bir şekilde ödemesi ve mevcutta devam eden borcunun/taksitlerinin olmaması gibi etkenlet kredi notunu olumlu yönde etkiliyor.

Peki, kredi notu yüksek olan bir kimse maaşının ne kadarına kredi kullanabilir? Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022? İşte merak edilen detaylar...
 


Geri Dön