24 / 04 / 2024

konut kredisi taksiti

konut kredisi taksiti

Sabit geliri olan kimselerin konut kredisi başvuruları genellikle diğer şartların da uyması halinde onaylanıyor. Ancak aylık taksitlerin maaşın belli bir oranını geçmemesi gerekiyor. Peki, konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Yargıtay'dan emsal olacak konut kredisi kararı!

Yargıtay, Japon Yeni'ne endeksli çektiği konut kredisi taksiti, kurdaki artış nedeniyle iki katından fazla yükselten kişinin aylık ödemelerini düşüren yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yoksul sınıfına girenlerin konut kredisi taksiti aylık 373 TL!

Türkiye’de geçen yıl “yoksul” sınıfına giren bir tüketicinin aylık konut kredisi taksiti 373 lira olurken, en yüksek gelire sahip gruptaki tüketicinin 151 bin lira oldu.

Kira yerine konut kredisi taksiti ödemek daha karlı!

Şekerfinasn'ın 30 yıl kredi baz alınarak yaptığı konut kredisi hesaplama sonuçlarınan göre uzun vadede kira ödemek yerine konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak tüketiciyi daha avantajlı hale getiriyor.

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerinde son dakika! 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? 

Yeni bir ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi faizlerindeki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Ziraat Bankası konut kredisi faizlerinde son durum ne? 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? 

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Vakıfbank, 3 milyon lira konut kredisi alacakların ödeyeceği aylık taksiti açıkladı. Ev fiyatlarının yüksekliği nedeniyle konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için kredi maliyetleri büyük bir öneme sahip. Peki, 3 milyon TL’nin aylık taksit ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

300.000 TL evin konut kredisi taksiti ne oldu?

Bankaların konut kredisi peşinatlarının düşmesi ve faiz oranlarının inmesi ile konut almak için oldukça cazip fırsatlar oluştu. Peki 300 bin TL’lik ev için aylık ne kadar konut kredisi taksiti ödenir?

250 bin TL'lik konut kredisinin taksiti ne oldu?

Koronavirus tedbirleri kapsamında konut kredisi peşinatları yüzde 10’a indi. Merkez Bankası ve Bankalar Birliğince kredi kullanımını teşvik edici hamleler de yapılıyor. Peki destekler sonrasında 250 bin TL tutarda konut kredisinin taksiti ne oldu?

Yargıtay'dan emsal olacak konut kredisi kararı!

Yargıtay, Japon Yeni'ne endeksli çektiği konut kredisi taksiti, kurdaki artış nedeniyle iki katından fazla yükselten kişinin aylık ödemelerini düşüren yerel mahkemenin kararını bozdu.

Konut kredisi faiz oranı yüzde 1,49'a indi!

Banka, 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranını yüzde 1,49'a indirdi. Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Oğuz, "Müşterilerimize hayallerindeki eve kira öder gibi, kredi taksiti ödeyerek sahip olmaları için yeni bir imkan sunuyoruz" dedi...

150 bin TL konut kredisi için ne kadar taksit ödenir?

Güncel konut kredisi faiz oranları kapsamında 150 bin TL tutarlı 10 yıl vadeli en uygun konut kredisinin aylık taksitleri 2.650 TL, en yüksek konut kredisi taksiti ise 4.300 TL’ ye karşılık geliyor. İşte bankaların 150 bin TL için uyguladığı 5 ve 10 yıllık konut kredisi taksitleri...

10 yıl vadeli konut kredisi maliyetleri aylık yüzde 0.88'den başlıyor!

Bankalar arasında farklılık göstermekle birlikte, 100 bin TL 10 yıl vadeli konut kredisi taksiti konut kredisi hesaplama yapıldığında 1,352 TL, 5 yıllık vadeli konut kredisi taksiti 2,152 TL civarında seyrediyor.

Finansbank konut kredisi aylık taksitleri 42 TL arttı!

KrediPazari.com'un edindiği bilgilere göre, Finansbank'ın 3­120 ay vadeli konut kredisi faiz oranlarında yaptığı 0.06 puan artışla 100 bin TL 120 ay vadeli konut kredisinin taksiti 1.470 TL'den 1.512 TL'ye çıktı.

Konut kredisi peşinatı ne kadar?

Konut kredisi kullanılarak neredeyse kiraya verilecek bedel kredi taksiti olarak bankaya ödeniyor. Ancak bunun için de belli bir miktarın peşinat olarak ödenmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi peşinatı ne kadar?

Denizbank konut kredisi taksiti ayda 48 TL'ye düştü!

KrediPazari.com'un verdiği bilgilere göre, Kasım ayı içinde %0.98 faiz oranı ile 10 yıl vadeyle konut kredisi kullananan tüketicinin taksiti 1.421 TL, toplamda ödeyeceği faiz ise 70.504 TL idi.

Yoksul sınıfına girenlerin konut kredisi taksiti aylık 373 TL!

Türkiye’de geçen yıl “yoksul” sınıfına giren bir tüketicinin aylık konut kredisi taksiti 373 lira olurken, en yüksek gelire sahip gruptaki tüketicinin 151 bin lira oldu.

Zenginin konut kredisi taksidi 151 bin lira!

AA muhabirinin TCMB verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de geçen yıl "yoksul" sınıfına giren bir tüketicinin aylık konut kredisi taksiti 373 lira olurken, en yüksek gelire sahip gruptaki tüketicinin 151 bin lira oldu

konut kredisi taksiti Haberi

konut kredisi taksiti

Konut kredisi için aranan koşullar bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor. Ancak ana hatları ile aranan belli başlı özellikler de bulunuyor. Örneğin sabit bir gelirin olması ve bunun banka hareketleri ile ispatlanabilmesi şart.

Ancak gelir elde etmek tek başına yeterli olmuyor. İstenen rakamın çekilebilmesi için ödenecek aylık taksitlerin maaşı aşmaması hatta belli bir oranında olması gerekiyor. Ayrıca kişinin kredi notunun da yüksek veya düşük olması verilecek rakamı doğrudan etkileyen unsurlar arasında bulunuyor.

Kredi başvuru sahibinin geçmişe ait takibe alınmış borcunun olmaması, mevcut borç ya da taksitlerini düzenli bir şekilde ödemesi ve mevcutta devam eden borcunun/taksitlerinin olmaması gibi etkenlet kredi notunu olumlu yönde etkiliyor.

Peki, kredi notu yüksek olan bir kimse maaşının ne kadarına kredi kullanabilir? Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022? İşte merak...