16 / 04 / 2024

Konut kredisi oranları son durum

Konut kredisi oranları son durum

Merkez Bankası'ndan haftalık vadede para borçlanan bankaların maliyeti yarım puan azalacak. 100 bin lira konut kredisi kullanarak 120 ay vadede ev sahibi olmak isteyen bir vatandaşın kredi maliyeti yaklaşık 10 bin lira azalacak...

Konut kredisi oranlarındaki artış konut alımını yüzde 6.2 zorlaştırdı!

Şubat ayı itibariyle ikinci el konutlardaki amortisman süreleri incelendiğinde İstanbul'da bir apartman dairesinin fiyatı 17.4 yıllık kiraya eşit iken, İzmir'de bu süre 18.9 yıla (227 ay) kadar uzuyor.

Konut kredisi oranları 10 yıl vadede ortalama yüzde 1.25'lere ulaştı!

10 yıl vadeli konut kredsinin aylık taksiti ise konut kredisi hesaplama yapıldığında (21 bankanın ortalamasına göre) 1.613 TL’ye, toplamda ödenecek faiz ise 93.602 TL’ye ulaştı.

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Westpac, yarından itibaren geçerli olacak biçimde uzun vadeli krediler için sabit konut kredisi oranlarında bir indirim yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi sonrası Avustralya'da 4 büyük banka konut kredisi faizlerini yükseltti

Commonwealth Bank of Australia National Australia Bank, ANZ Group Holdings ve Westpac Banking Corp gibi Avustralya'nın önde gelen bankaları, konut kredisi oranlarını 25 baz puan artırdı.

En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?

Bankalarının taşıt-ihtiyaç konut kredisi faiz oranları açıklandı. İşte ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarının yakından ilgilendiği bankalarının konut kredisi oranları listesi...

Mayıs 2020'de konut kredisi faizleri ne oldu?

Konut kredisi faizlerinde indirim fırsatları devam ediyor. Konut kredisi faiz oranları vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki güncel konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte bankaların konut kredisi oranları...

Bankalar konut kredisi faizlerini tek tek düşürüyor!

Merkez Bankası’nın Nisan ayında repo faizlerinde indirime gitmesi ile bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimler hızlandı. Hangi bankaların konut kredisi oranlarını düştü?

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları düştü?

Merkez Bankası’nın Nisan ayı bir  hafta vadeli repo faizlerinde indirime gitmesi ile bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimler hızlandı. Hangi bankaların konut kredisi oranlarını düştü?

İkinci el evlerde konut kredisi faizleri 0.89’a indi!

Küresel ekonomi yeni tip coronavirus (Covid-19) nedeniyle oldukça olumsuz seyretmesi, yurt içinde döviz kuru ve kredi riskinin artmasına rağmen konut kredisi oranları düşmeye devam ediyor. İkinci el evlerde kredi faiz oranı yüzde 0.89’a geriledi.

Konut kredisi oranları faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası 7 aydır aralıksız şekilde sürdürdüğü politika faiz indirimlerine Şubat ayında da devam etti. Son yedi ayda gerçekleştirilen faiz indirimi toplamda 1325 puan olarak kaydedildi. Peki politika faizlerindeki indirim konut kredisi oranlarını nasıl etkileyecek?

Yüzde 0.80 faizle konut kredisi veren 19 banka!

Konut kredisi faiz oranları yeni yılda da tüm hızı ile düşmeye devam ediyor. Ocak ayının son hafta başında konut kredisi oranları ne kadar oldu?

Faiz indirimi sonrasında konut kredisi oranları ne oldu?

Merkez Bankası dün Ocak ayı Para Politikası Kurulu toplantısında 75 baz puan indirim uygulayarak haftalık repo faizlerini yüzde 11.25’e indirdi. İndirim sonrası konut kredisi oranları ne kadar oldu?

Politika Faizi Toplantısı öncesinde konut kredisi oranları ne kadar?

Gözler Merkez Bankası'nın Ocak ayı Para Politikası Toplantısına çevrildi. Konut kredisi faiz oranları politika faizi kararı öncesinde ne kadar? Kredi faiz oranları karadan nasıl etkilenecek?

Politika faizleri sonrasında konut kredisi oranları değişti mi?

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta aralık ayı para politikası faizlerini 200 baz puan düşürerek yüzde 12’ ye indirdi. Peki indirim sonrasında konut kredisi faiz oranları değişti mi? 

Kuveyt Türk kampanyalı konut kredisi oranları!

Kuveyt Türk Bankası kampanyalı konut finansmanı ürünü için kar payı oranlarını yüzde 1.08’e kadar düşürdü. Söz konusu oran özel bankalar arasındaki en düşük konut kredisi faiz oranı oldu...

Konut kredisi oranları son durum Haberi

Konut kredisi oranları son durum

100 bin lira konut kredisi kullanarak 120 ay vadede ev sahibi olmak isteyen bir vatandaşın kredi maliyeti yaklaşık 10 bin lira azalacak.


İş dünyası son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında yarım puanlık indirimi yeterli bulunmasa da, piyasalar da indirimin devamının geleceği düşüncesi oluştu. Bir yıl aradan sonra gelen sürpriz indirim sayesinde, Merkez Bankası'ndan haftalık vadede para borçlanan bankaların maliyeti yarım puan azalacak.


Türk bankacılık sektöründe faaliyet gösteren 49 bankanın ise bu indirimi kredilerine yansıtmaları halinde vatandaş az da olsa nefes alacak. Bu sayede 100 bin lira konut kredisi kullanarak 120 ay vadede ev sahibi olmak isteyen bir vatandaşın kredi maliyeti yaklaşık 10 bin lira, 50 bin liralık taşıt kredisinde 3 bin lira, bireysel ihtiyaç kredisinde ise yaklaşık bin lira indirim getirecek....