23 / 04 / 2024

konut kredisinde ekspertiz raporu

konut kredisinde ekspertiz raporu

Kredili gayrimenkul alımlarında ekspertiz raporu olarak adlandırılan ve SPK lisanslı değerleme şirketleri tarafından hazırlanan raporlarda yaşanan süreç sıkıntısı alıcıyı alımdan vazgeçirecek boyutlara getiriyor.

Ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz; Gayrimenkulün bankalar tarafından detaylı olarak incelenmesine deniyor. Konut kredisi kullanılmak istenildiğinde banka bu şekilde kredi tutarını belirliyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Konut kredisinde ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Konut kredisi başvurusunun ön onaydan geçmesi durumunda, ev için ekspertiz raporu alınması gerekiyor. Peki, bu ekspertiz raporu nasıl alınır? Konut kredisinde ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Ekspertiz raporu nasıl alınır?

Ekspertiz raporu nasıl alınır?: Tüketicinin veya kredi kuruluşunun belirlediği eksperler, gayrimenkulü detaylı olarak incelemeye alıyor. İnceleme kapsamında gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlara dikkat ediliyor..

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Konut kredisinde faiz oranları baştan aşağı değişti! Hemen bakın!

Konut sahibi olabilmek isteyenler bankaların konut kredilerini yakından takip ediyor. İkinci el ya da sıfır konut sahibi olmak isteyen kişilere umutlandıran haber geldi. Konut kredisinde faiz oranları değişirken kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler için yol açıldı.

Ev alacaklar dikkat! İşte konut kredisinde yeni düzenlemenin detayları!

Ev almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmenin detaylarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Peki konut kredisinde hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar...

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar...

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisinde taksitler ödenmezse ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde taksitleri ödenmeyen konut kredisinde konut kredisi borcunun kat edilmesinin ve kredinin muaccel hale gelmesinin ne anlama geldiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut kredisinde faiz indirimi fırsatçılara yaradı!

Haber7 köşe yazarlarından Fuat Öner bugünkü köşe yazısında konut kredisinde faiz indirimini, kaleme aldı.

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

konut kredisinde ekspertiz raporu Haberi

konut kredisinde ekspertiz raporu

Kredili gayrimenkul alımlarında ekspertiz raporu olarak adlandırılan ve SPK lisanslı değerleme şirketleri tarafından hazırlanan raporlarda yaşanan süreç sıkıntısı alıcıyı alımdan vazgeçirecek boyutlara getiriyor.

Alıcı, Satıcı ve Aracı Mağdur

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, gayrimenkul alımını banka kredisi ile hayata geçirmek isteyenlerin, zorunlu olarak bankanın anlaşmalı olduğu değerleme firmasıyla çalışmak zorunda kaldığına dikkat çekerek; “Değerleme şirketlerindeki bekleme süresi, bölgeyi yeterli bilmeyen eksperin yönlendirilmesi, henüz lisans almamış kişiler tarafından ekspertiz işlemlerinin yapılması gibi birçok nedenle tüketici, prosedür ve süreç sıkıntısından dolayı alımdan vazgeçebiliyor. Bu nedenle alıcı da, satıcı da, aracı da mağdur oluyor” dedi.

Her Bankada Ayrı Ekspertiz Bedeli

Banka ve finans kuruluşlarının, kredi kullanmak isteyenlerin operasyonunu en seri şekilde çözmekle yükümlü olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun şunları söyledi: “Tüketici, değeri...