26 / 04 / 2024

Konut kredisinde ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Konut kredisinde ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Konut kredisi başvurusunun ön onaydan geçmesi durumunda, ev için ekspertiz raporu alınması gerekiyor. Peki, bu ekspertiz raporu nasıl alınır? Konut kredisinde ekspertiz raporu kaç günde çıkar?



Konut kredisinde ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin gelir durumunun ve kredi kullanılmak istenen evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor.


Gerekli belgeler ile müracaat edilmesinin ardından banka ilk olarak kredi başvuru sahibinin aylık gelir durumuna bakıyor. Ayrıca kredi özgeçmişi de kredi notuyla ölçülüyor. 


Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Bu şekilde kredi başvurusunun ön onaydan geçmesi durumunda ev için ekspertiz raporu alınması gerekiyor. Ekspertiz firmasına gerekli bedel ödendikten sonra ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, konut kredisinde ekspertiz raporu kaç günde çıkar?


Ekspertiz sonrası rapor bankaya 1 ile 3 iş günü arasında ulaşıyor.  Sonra da banka, kredi ile ilgili kesin kararını veriyor. Eğer kredi talebiniz onaylanırsa kredinizin kulandırımı için tapu ipotek işlemleri yapılıyor ve banka evi satan kişiye hesap açarak ödemeyi yapıyor. 


Konut kredisi başvurusu kaç günde sonuçlanır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön