28 / 03 / 2024

konut satış bedeli nasıl belirlenir

konut satış bedeli nasıl belirlenir

Emlak satış bedeli nasıl belirlenir? sorusuna "alıcı ve satıcı tarafından imzalanan satış sözleşmesinde taşınmazın bulunduğu yerdeki olağan alım satım bedeli yani rayiç bedele göre belirlenir" cevabını verebiliriz...

En yüksek konut satış fiyatı Çeşme'de, kira Bodrum'da!

Yaşanan Kovid-19 salgını süreci, yıllardır en pahalı turizm kenti olarak bilinen Bodrum’daki konut fiyatlarının daha da artmasına sebep oldu. Çeşme konut satış fiyatında en yüksek bölge iken, kira bedeli en yüksek olan ise Bodrum oldu. 

Yurt dışına konut satışının önü açıldı!

Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmak isteyen vatandaşlar için asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü. Yeni düzenleme yurt dışımna konut satışının önünü açtı. 

TOKİ Sivas Akıncılar'da emekliye özel 33 konut satıyor!

TOKİ Sivas Akıncılar'da emekliye özel 33 konut satıyor. Başvuru bedeli 500 TL olarak belirlenen projede 180 ay ya da 240 ay vade seçeneği ile daire sahibi olunabiliyor.

TOKİ Afyon Merkez'de emekliye özel 300 konut satıyor!

TOKİ Afyon Merkez'de emekliye özel 300 konut satıyor. Kura çekilişi 27 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek olan projede başvuru bedeli olarak 500 TL isteniyor.

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap'ta emekliye özel 32 konut satıyor!

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap'ta emekliye özel 32 konut satıyor. Başvuru bedeli 500 TL olarak belirlenen projede başvurular 30 Aralık 2015 tarihi itibariyle sona erecek.

Ayazma Emlak Konut satılık!

Ayazma Emlak Konut satılık daire fiyatları 445 bin TL'den başlıyor. Kurası 30 Eylül 2015 tarihinde çekilecek olan projede 3 bin TL başvuru bedeli ödeniyor.

Ispartakule Evleri Emlak Konut satış fiyatları!

Ispartakule Evleri Emlak Konut satış fiyatları dairelerin metrekare büyüklüklerine bağlı olarak değişiyor. Kura yöntemiyle satışa sunulan projede minimum başvuru bedeli 1.000 TL olarak belirlendi.

TOKİ Şırnak Beytüşşebap’ta 5 konut satışa çıkarıyor!

TOKİ Şırnak Beytüşşebap’ta kura yöntemiyle 5 konut satışa çıkarıyor. Kurası 7 Temmuz ‘da gerçekleşecek olan TOKİ Şırnak Beytüşşebap Evleri ‘nde başvuru bedeli olarak 2 bin TL ödeniyor.

TOKİ Kırşehir Kayabaşı 2. Etap'ta 131 konut satıyor!

TOKİ Kırşehir Kayabaşı 2. Etap'ta 131 konut satıyor. Daire fiyatları 85 bin 587 TL'den başlangıç gösteren projede başvuru bedeli olarak 2 bin TL ödeniyor.

TOKİ Osmaniye Yeşilyurt 2. Etap'ta 256 adet konut satıyor!

TOKİ Osmaniye Yeşilyurt 2. Etap'ta 256 adet konut satıyor. Daire fiyatları 71 bin 531 TL'den başlangıç gösteren projede başvuru bedeli 2 bin TL olarak belirlendi.

TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi'nde 220 adet konut satıyor!

TOKİ Amasya Merzifon Sofular Mahallesi'nde 220 adet konut satıyor. Daire fiyatları 82 bin 641 TL'den başlangıç gösteren projede başvuru bedeli bin TL olarak belirlendi.

TOKİ Balıkesir Balya'da 108 adet konut satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Balıkesir Balya'da 108 adet konut satıyor. Dairelerin 93 bin 930 TL'den başlayan fiyatlarla satıldığı projede 4 bin TL başvuru bedeli ödeniyor.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı Karapınar'da 74 adet konut satıyor!

TOKİ Eskişehir Odunpazarı Karapınar'da 74 konut satıyor. Dairelerin 100 bin 263 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu projede başvuru bedeli 2 bin TL olarak belirlendi.

konut satış bedeli nasıl belirlenir Haberi

konut satış bedeli nasıl belirlenir


Emlak satış bedeli nasıl belirlenir?


Gayrimenkul satış sözleşmesi, satıcının, alıcının borçlandığı bedel karşılığında, sözleşme konusu malı ona teslim ve mülkiyeti devir borcunu yüklendiği sözleşme olarak biliniyor. Gayrimenkul mülkiyetinin satış yoluyla devredilmesi için tapuda resmi senet düzenlenmesi ve tapu kütüğüne tescil yapılması gerekiyor. Satış için düzenlenecek resmi senette, tarafların kimlikleri, taşınmazın özellikleri, satış bedeli, ödeme şekli gibi hususlar belirtiliyor.


Emlak satış bedeli nasıl belirlenir? sorusuna satım sözleşmesinin taraflarınca ve serbestçe belirlenebildiği cevabını verebiliriz. Ancak, bu bedel, satışa konu taşınmaz malın bulunduğu yerdeki olağan alım-satım bedeli (Rayiç Bedel) olmalıdır. 


Taraflar satış bedelini bazen, daha az vergi ve harç ödemek için düşük; sigortacıyı, alım veya ön alım hakkı sahiplerini aldatmak amacıyla da yüksek gösterebiliyor. 


Emlak satış bedeli nasıl belirlenir?


Emlak satış bedelinin, emlak vergisi beyan değerinin, o...