29 / 03 / 2024

konut satışları arttı mı haziran 2021

konut satışları arttı mı haziran 2021

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı konut satış rakamları, sektöre umut oldu...

Konut satışları aylar sonra ilk kez arttı, ünlü ekonomistten şaşırtan yorum geldi!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 arttı. Konu ile ilgili bir paylaşım yapan Ekonomist Cihat Çiçek, "Bu kadar kiracı bezdirici, kredi caydırıcı koşullara rağmen bu kadar konut satışı muhteşem." ifadelerini kullandı.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Konut satışları yüzde 16,7 arttı! Temmuz'da 109 bin 548 konut satıldı! 

Konut satışları Temmuz 2023'te, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,7 arttı ve 109 bin 548 olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

Konut satışları bir senede yüzde 38,8 arttı!

TÜİK rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde 133 bin 58 konut satışı yapıldı! Nisan ayında satılan konut sayısı 2022'nin Mart ayına göre göre yüzde 1 azalırken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38,8 arttı. Peki, TÜİK verilerine göre konut satışları ne oldu? İşte tüm detaylar...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

ABD'de yeni konut satışları Temmuz'da yüzde 1 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Temmuz 2021'de aylık yüzde 1 arttı ve 708 bine yükseldi.

ABD'de 2. el konut satışları yüzde 2 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Temmuz 2021'de aylık bazda yüzde 2 arttı ve 5,99 milyona çıktı.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Konut satışları 5 ayda yüzde 28 arttı!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkulde sevindiren gelişmeler yaşanıyor. 2021 yılının ilk 5 ayında konut satışları yüzde 28 arttı. 

ABD'de ikinci el konut satışları arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, geçen sene Aralık ayında bir önceki aya kıyasla beklenmedik bir yükseliş kaydederek yüzde 0,7 artışla 6,76 milyona çıktı.

İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti konut satışları yüzde 11 arttı!

TÜİK verilerini derleyen proje veri ve talep bankası YapıRadarcom tarafından yapılan açıklamaya göre inşaat sektöründeki dijitalleşmenin de katkısıyla 2020'de konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı.

konut satışları arttı mı haziran 2021 Haberi

konut satışları arttı mı haziran 2021

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı konut satış rakamları dün resmen açıklandı. Açıklanan rakamlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu şunları söyledi:  “TÜİK verilerine göre, Türkiye'deki konut satışları Haziran'da bir önceki aya göre 75 bin 565 arttı ve 134 bin 731'e ulaştı. Görülen yükselişlere rağmen Haziran'daki konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,1 oranında azalış gösterdi.. Konut satışlarında mega kent İstanbul 25 bin 833 konut satışı ve yüzde 19,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Açıklanan rakamlara göre mega kent İstanbul’u 13 bin 401 konut satışı ve yüzde 9,9 pay ile Ankara, 7 bin 522 konut satışı ve yüzde 5,6 pay ile İzmir takip etti. Konut satışlarının en az olduğu şehirler...