29 / 03 / 2024

Konut satışları ekonomik büyüme

Konut satışları ekonomik büyüme

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi yurtiçi talep kaynaklı büyüme söz konusudur. Otomotiv, beyaz eşya üretim satışları ile konut satışları yurtiçi üretim ve talebi destekleyen göstergeler olmuştur" dedi.

Çin 2020'de konut satışlarıyla büyüdü!

Çin, 2020 yılında ekonomik anlamda son 40 yılın en zayıf büyümesini yaşadı. 2020'de 2.3 büyüme gerçekleştiren Çin'in büyümesine konut satışlarının katkısı oldu. 

Çin'de konut satışları yüzde 0,4 arttı!

Koronavirüsün yol açtığı ekonomik krizden toparlanmaya  çalışan Çin'de ucuz kredilerin  etkisi ile konut satışları yüzde 0,4 arttı.

ABD'de ikinci el konut satışları Nisan'da yüzde 17,8 düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, koronavirüs salgını karşısında ekonomik etkisiyle nisan ayında aylık yüzde 17,8 oranında düşerek 4,33 milyona geriledi ve 2010 yılının Temmuz ayından beri en yüksek düşüşünü ortaya çıkardı. 

New York'ta konut satışları Nisan'da yüzde 17,8 azaldı!

New York'ta ikinci el konut satışları da koronavirüs salgınının ekonomik etkisiyle nisanda aylık yüzde 17,8 azalışla 4,33 milyona geriledi

Konut satışları bu yıl da rekor kırar!

Gayrimenkul sektörünün ekonomik şartlara rağmen başarılı bir tablo çizdiğini ifade eden Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Konut satışları bu yıl da rekor kırar” dedi. 

Afyonkarahisar’da konut satışları düştü!

Afyonkarahisar Müteahhitler Derneği Başkanı Mevlüt Suna, dolardaki dalgalanma ve ekonomik sorunlarla birlikte banka faizlerinin artması nedeniyle konut satışlarında büyük düşüş olduğunu söyledi.

Konut satışlarına anlık bakılmamalı!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, konut satışlarındaki yaşanan gerilemeyi değerlendirdi. Yılmaz, bazı firmaların yaşadığı ekonomik sorunların sektör genelinde varmış gibi yansıtıldığını dile getirdi.

Ekonomik kriz konut satışlarını teğet geçti!

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Kasım sonu itibariyle gecen yılın avnı dönemine kıyasla vüzde 4,5 artış yasandı.

Ekonomik ve siyasi durum konut satışlarını düşürdü!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yabancılara konut satışlarında düşüş yaşamasının nedenini Türkiye'nin yüzünü Avrupa ülkelerinden Arap dünyasına dönmesine bağladı. Madenli, ülkenin durumunun konut satışlarını düşürdüğünü belirtti.

İspanya'da konut satışları Haziran'da yüzde 17 arttı!

İspanya’da konut satışları Haziran'da geçen yıla göre yüzde 17 arttı. Demokrasinin başlangıcından bu yana en büyük ekonomik durgunluktan toparlanan İspanya, bu yükselişle 2014 yılının Mart ayından beri olan en büyük yükselişini kaydetti.

Şubat ayında iller bazında ikinci el konut satışları!

Konut ihtiyacını daha ekonomik karşılamak isteyenler ikinci el piyasasına yöneliyor. Bu doğrultuda geçen ay ikinci el konut satışları, 2014'ün şubat ayına göre yüzde 22,1 artarak 54 bin 359'a yükseldi. İkinci el satışlarında aslan payı İstanbul'a ait.

Konut satışları ekonomik istikrarın göstergesi!

İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Önel, ekonomik istikrarın temel göstergelerinden biri olan konut satışlarının, piyasaya duyulan güven ile paralel olduğunu iletti.

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Konut satışları ekonomik büyüme Haberi

Konut satışları ekonomik büyüme

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, küresel konjonktürün dalgalı seyrine rağmen, kamu borç yükünde ve yapısında sağlanan iyileşme ile finansal kesimin ve özel sektörün risklerinin iyi yönetiminin, makroekonomik istikrarı desteklemeye devam ettiğini, Türkiye ekonomisinin büyüme eğilimini sürdürdüğünü bildirdi. 


Yılmaz, yaptığı açıklamada, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamlarını değerlendirdi. 


GSYH'nin ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 3,8 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdiğine dikkati çeken Yılmaz, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış büyüme hızında ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 artış gerçekleştiğinin altını çizdi.


Böylece Türkiye ekonomisinin 2009 yılı son çeyreğinden itibaren sürdürdüğü kesintisiz büyüme sürecine, 2015 yılı ikinci çeyreğinde de devam ettiğini belirten Yılmaz, "Dünya ekonomilerinde ABD, Çin, Hindistan hariç sınırlı büyüme hızları söz konusudur. Avro...