19 / 04 / 2024

Konut satışları Haziran ayında düşecekmi

Konut satışları Haziran ayında düşecekmi

Seçim öncesi beklemeye geçen talep ve kredi faizlerinde yükselişle konut satışları hız kesti. Mart ve Nisan aylarındaki güçlü artış hızı Mayıs'ta ivme kaybetti.

Makbule Yönel Maya: Konut satışları Haziran'da ivme kaybedecek!

Seçim öncesi beklemeye geçen talep ve kredi faizlerinde yükselişle konut satışları hız kesti. Mart ve Nisan aylarındaki güçlü artış hızı Mayıs'ta ivme kaybetti.

ABD'de bekleyen konut satışları 5 ayın rekoruna imza attı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi,  geçen sene Aralık ayında yüzde 8,3 artarak 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.  Bu artış, Haziran 2020'den bu yana görülen en yüksek aylık artış olarak kaydedildi.

ABD'de bekleyen konut satışları son 3 ayda ilk kez arttı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara gör ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Haziran ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 0,3 yükselirken, son 3 aydaki ilk artışını gösterdi.

Konut satışları son bir yılda yüzde 44,4 düştü!

2022 ve 2023 Haziran aylarını kıyasladığında bu yıl Haziran ayında konut satışları yaklaşık yüzde 44,4 oranında düşüş yaşadı. Bu sene Haziran ayında 83 bin 636 adet konut satışı gerçekleşti. İşte detaylar...

ABD'de yeni konut satışları Haziran'da yüzde 2,5 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre, ABD'de yeni konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 2,5 azaldı ve 697 bine geriledi.

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

Konut satışları yüzde 44,4 azaldı! 2023 Haziran'da 83 bin 636 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde Haziran ayında 83 bin 636 konut satıldı. konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,4 azaldı.

ABD’de konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri’nde konut kredilerinde yaşanan faiz artışları ile birlikte, 2. El konut satışları Haziran 2020'den beri en düşük seviyeye geriledi.

ABD'de konut satışları Haziran ayında beklenenin üzerinde düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD’de konut satışlarında beklenenin çok üzerinde bir düşüş yaşandı. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 azalma gösterdi ve Haziran 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi.

2022 Haziran'da 150 bin 509 konut satıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Haziran'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 11,7 arttı ve 150 bin 509 oldu.

ABD'de, bekleyen konut satışları Haziran ayında düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Haziran ayında aylık yüzde 1,9 azaldı.

ABD'de yeni konut satışları Haziran'da azaldı!

ABD'de yeni konut satışları Nisan 2020'den bu yana kaydedilen en düşük geldi.

ABD'de ikinci el konut satışlarında artış!

ABD'de ikinci el konut satışları Haziran ayında aylık yüzde 1,4 artarak 5,86 milyon oldu. 

Konut satışları Haziran ayında düşecekmi Haberi

Konut satışları Haziran ayında düşecekmi

Türkiye genelindeki konut satışları Ocak-Mayıs'ta geçen yıl aynı döneme göre yüzde 21.4 artış kaydetti ancak konut kredi faizlerinde gözlenen yukarı hareket ve seçim öncesi beklemeye geçen talep nedeniyle Mart ve Nisan aylarındaki güçlü artış hızı Mayıs'ta ivme kaybetti.


Mart'ta yüzde 32.4, Nisan'da ise yüzde 42.7 olan artış hızı Mayıs'ta yavaşlayarak yüzde 19.4 olarak gerçekleşirken; Ramazan ayına bağlı durağanlık ve yeni hükümetin kurulması sürecinde beklemeye geçen talep nedeniyle konut satışlarının Haziran'da da ivme kaybetmeyi sürdürmesi bekleniyor.


TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19.4 artarak 107,888 adet oldu.


"İpotekli satış" olarak nitelendirilen konut kredili satışlar ise Mayıs'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34.7 artışla 40,086 adet olarak gerçekleşti....