25 / 04 / 2024

konut satışları son durum

konut satışları son durum

Gayrimenkul alanında birçok önemli projeye imza atan Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy konut satışlarıyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Şekerlisoy, "Türkiye genelinde konut satışları yıl sonuna kadar artarak devam edecek." dedi.

Konut arzı kira ve satış fiyatlarını nasıl etkiledi?

Gayrimenkul sektöründe konut arzı satış ve kiralama fiyatlarını büyük ölçüde etkiliyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı konutta talebin azalmasına rağmen arzın daha hızlı düşmesi nedeniyle ev fiyatlarının arttığını söyledi. 

Konut satışları için bankalar faizi düşürmeli!

İnşaat patronları konutta yeni kampanyalar için hazırlıklara başladı. Güncel faizlerle satışların zor olacağının altını çizen sektör temsilcileri bankaların faizi düşürmesi gerektiğini ifade ediyor. 

Konut satışları yükselişe geçecek!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, "Sektöre büyük ivme kazandıracak olan ve inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun önüne geçmek için atılan adımlar konut satış rakamlarını çok yukarılara taşıyacak." diye konuştu.

Konut satışlarında artış sürecek!

Konut satışları 2018’e artışla başladı. Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında yıllık bazda yüzde 1.7 artarak 97 bini aştı. Sektör temsilcileri, önümüzdeki aylarda faizlerin gerilemesini ve konut satışlarında artışın hızlanmasını bekliyor...

Ekonominin lokomotifi konut ve inşaat sektörü!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ Dergi'sinin bu ayki yazısında  “2023’te ,1 milyon 200 konut hedefimize bir adım daha yaklaştık." diye açıklamada yaptı. Turan, "Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi konut ve inşaat sektörüdür." dedi. 

Gayrimenkul sektöründeki teşvikler konut satışlarını nasıl etkiledi?

Gayrimenkul sektöründe satışları artırmak için birçok teşvik yöntemi denendi. Peki bu çabalar işe yaradı mı? Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Alaattin Aktaş bugünkü yazısında "Konut satışında tökezleme mi?" başlıklı konuyu ele aldı. İşte o yazı...

Gençlerin ilk tercihi 1+1 konutlar!

Konut projelerinde en hızlı satış küçük dairelerde oluyor. Konuta yatırım yapmak isteyenler tercihini 1+1 dairelerden yana kullanıyor.

Son 4 yılda 5 milyon konut satıldı!

Konut ve inşaat ekonominin en canlı sektörü, 2 milyondan fazla istihdam yaratıyor, çok sayıda alt sektörü besliyor. 2013’ten başlayan yıllık bir milyonun üzerinde konut satışı son 4 yıldır artarak ve her sene yeni rekorlar kırarak devam ediyor.

Konut Türkiye’de hala ihtiyaç!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, TÜİK konut satış verilerini değerlendirdi.Taş, " Konut Türkiye’de hala ihtiyaç, yatırım için ikinci evini alanların yanında yüzde 80 oranında ilk evini oturmak için alan kitleye ev satıyoruz” dedi.

Özen Kuzu: Gayrimenkul sektörü sekteye uğramaz!

Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılı konut satış verilerini açıkladı. Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte 7 yıl sonra daralmasına rağmen konut satışları 2016'da 1 milyon 341 bin 453 ile rekor kırdı.

İşte İstanbul'daki kampanyalı 20 konut projesi!

2017 yılının tüm olumsuzluklara rağmen 2016'dan farklı olması bekleniyor. Özellikle konut sektörü için 'kur' artışının satışlar üzerinde etkisi olabilir.

Konut alana vatandaşlık uygulamasıyla satışlarda patlama olacak!

Dünya Gazetesi'nden Tevfik Güngör bugünkü yazısında "konut alana vatandaşlık" uygulamasını değerlendirdi. İşte o yazı...

Konut satışında hedef 1.3 milyon!

Hain terör saldırıları, rekorları üst üste kırarak artış gösteren döviz kurları gibi olumsuzluklardan etkilenen inşaat sektörü, 2017 yılından umutlu.

Ekim'de konut satışı 130 bini aştı!

Konut satışları, geçen yılın ekim ayına göre yüzde 25.1 artışla 130 bini aşarken, Mercedes'te yüzde 122, Audi'de yüzde 76 artış dikkat çekti.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Toronto'da konut satışları son 23 yılın en düşük seviyesine geriledi

Toronto'da konut satışları 23 senenin en az seviyesine kadar gerilerken ortalama konut fiyatı da yüzde 5,4 kadar düştüğü açıklandı. Buna göre, 2023 yılının başında Kanada’da konut rakamlarındaki yükseliş nedeni ile yabancılara satış yasaklanmıştı. İşte haberin detayları...

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalış göstererek, beklentilerin altında kaldı.

konut satışları son durum Haberi

konut satışları son durum


Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen 2021 yılı ekim ayı konut satış istatistiklerini resmen açıkladı. Gayrimenkul alanında birçok önemli proje hayata geçiren Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şekerlisoy'un açıklamaları şu şekilde:  “Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,9 artarak 137 bin 401 oldu. Satış oranları geçtiğimiz yılın oranlarının üstünde seyretmeye devam edecek. Bunun en önemli nedenlerinden biri kurun tavan yapmasıyla birlikte özellikle metropollerde artan kira fiyatları. Eylül ve ekim ayında hissetmeye başladığımız konut satışlarındaki artış mal sahipleri için de yeni yatırımlara fırsat oldu. Yüksek kiralara karşı satın alma fikri insanlara daha cazip gelmeye başladı. Bu nedenle konut satışlarında İstanbul 26 bin 41 konut satışı ve...