23 / 04 / 2024

konut satışları verileri

konut satışları verileri

Türkiye genelinde konut satışlarının Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 olarak kaydedildi. Verilere göre, Konut satışları yükselişini sürdürüyor.

Konut satışları yüzde 11 büyüdü!

Konut satışları hız kesmiyor. İki yılda yüzde 11 büyüme kaydeden satışlar, yılın ilk 9 ayına da damgasını vurdu.

Konut satışları son 2 yılda yüzde 11 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her sektör analizine göre konut satışları son iki yılda %11 büyüme kaydetti.

Konut satışları 2015'in üçüncü çeyreğinde azalacak!

Konut satışları geçen yıla kıyasla kıyasla istanbul'da yüzde 15, izmir'de yüzde 20, Ankara'da yüzde 22 artış oldu.

Konut satışlarında Ankara ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2015 'Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Türkiye'de 2015 Haziran ayında 110 bin 657 konut satıldı. İstatistiklere göre Ankara 7 bin 496 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı.

Konut satışları yüzde 32,4 oranında arttı!

Türkiye genelinde mart ayında 116 bin 30 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı, 2014'ün aynı ayına göre yüzde 32,4 artış gösterdi.

Konut satışları en çok hangi ilde yapıldı?

Türkiye’de 2014 Temmuz ayında 85 101 konut satılmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ağustos ayında ise toplam 105 624 konut satıldı. Peki, konut satışları en çok hangi ilde yapıldı?

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

TÜİK Mart 2023 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları mart ayında yüzde 21,4 oranında düşerken, konut kredilerine 250 bin TL tutarında limit getirildiği iddiası sonrası gelen ipotekli konut satış verileri de dikkat çekti. Mart ayında ipotekli satışlarda da yüzde 16,5 oranın

Konut satışları Eylül'de sert düştü! 2022 Eylül'de 113 bin 402 konut satıldı!

TÜİK tarafından Eylül 2022'ye ilişkin konut satış verileri açıklandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de konut satışları Eylül'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 22,9 azaldı ve 113 bin 402 oldu. 

ABD'de bekleyen konut satışları Ağustos'ta yüzde 8,1 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksinin Ağustos ayı verileri açıklandı. Ağustos'ta bekleyen konut satışları 8,1 artarak 7 ayın en yüksek seviyesine geldi.

ABD'de bekleyen konut satışları Temmuz'da yüzde 1,8 azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksinin Temmuz ayı verileri açıklandı. Buna göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi 2021 Temmuz'da aylık bazda yüzde 1,8 geriledi ve piyasa beklentilerinin tersine düşüş sergiledi.

Bursa'da konut satışları ne durumda? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan şubat ayı konut satış verileri hakkında değerlendirme yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Bursa'da konut satışlarının negatif ayrıştığını dile getirdi. 

Konut satışları 2020!

2020 yılı Türkiye için zorlu bir yıl oldu. Peki geçtiğimiz yıl konut sektöründe durumlar nasıldı? İşte konut satışları 2020 verileri...

Koronavirüs konut satışlarını nasıl etkiledi?

TÜİK tarafından Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Verilere göre 42 bin 783 konut satışı gerçekleşti. Konut satışlarının koronavirüs sebebiyle düştüğü ifade ediliyor...

ABD'de yeni konut satışları Temmuz'da geriledi!

ABD'de yeni konut satışları Temmuz ayında 635 bine geriledi. Yeni konut satışı verileri 2007 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Haziran ayında konut satışları neden düştü?

İstanbul’da 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 18 bin negatif farkla 91 bin 561 konut satıldı. Gayrimenkul Broker’ı Kemal Keskin; Haziran ayı verileri doğrultusunda ilk 6 aylık konut satışlarını değerlendirdi.

Konut satışları neden düştü?

Konut satışları düştü... Bu yılın ocak ayı verileri yeni açıklandı ve yüzde 25’lik bir daha düşüş daha meydana geldi...

ABD’de birinci el konut satışları Temmuz'da düştü!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından konut satış verileri açıklandı. Verilere göre, ABD'de birinci el konut satışları Temmuz ayında 1.7 azaldı.

İpotekli konut satışları düşüşte!

TÜİK'in bugün açıkladığı Şubat ayı konut satış istatistik verileri, ipotekli konut satışlarının düşüşte olduğunu ortaya koyuyor..

Konya'da konut satışları yüzde 9.9 arttı!

TÜİK tarafından konut satış verileri açıklandı. Verilere göre Konya'da konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 arttı.

konut satışları verileri Haberi

konut satışları verileri

Interpress’in Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, konut satışında en yüksek pay yine yüzde 16,7 ile İstanbul'un oldu. 

Ankara ve İzmir’de İstanbul’dan sonra en fazla konut satışı gerçekleşen şehirler olarak belirlendi. Konut satış sayısının en düşük olduğu şehir ise 28 konut ile Şırnak olurken bu ilimizi 29 konut ile Ardahan ve 35 konut ile Hakkari illeri takip etti. 

Yabancılara Eylül ayında 2 bin 236 konut satıldı
Verilere göre, yabancılara yapılan konut satışları  bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75,2 artarak 2 bin 236. Yabancılara yapılan konut satışlarında, ilk sırayı 797 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 520 konut satışı ile Antalya, 119 konut satışı ile Aydın, Bursa ve Trabzon izledi. Eylül ayında Türkiye’den konut alan yabancıların uyruklarına bakıldığında ülkemizden...