28 / 03 / 2024

Konuta yüzde 15 devlet katkısının ayrıntıları netleşiyor

Konuta yüzde 15 devlet katkısının ayrıntıları netleşiyor

Konuta yapılacak yüzde 15 devlet katkısının ayrıntıları netleşiyor. Devlet katkısından yararlanmanın ilk şartları ise yeni evli olmak ve hiç evi bulunmamak. Merak edilenleri beş soruda sizin için topladık.

Konuta yüzde 15 devlet katkısının ayrıntıları netleşiyor!

Konuta yapılacak yüzde 15 devlet katkısının ayrıntıları netleşiyor. Devlet katkısından yararlanmanın ilk şartları ise yeni evli olmak ve hiç evi bulunmamak. Merak edilenleri beş soruda sizin için topladık.

Konutta yüzde 15‘lik devlet katkısını kim, nasıl alacak?

Başbakan'ın müjdelediği 'konuta yüzde 15 devlet katkısı'nın ayrıntıları netleşiyor. Devlet katkısından yeni evlenenler ve hiç evi olmayanlar faydalanabilecek. İşte 5 soruda konut katkısında merak edilenler...

Rings İstanbul'da yılbaşına özel kampanya! Yüzde 15 indirim!

Selin Yapı, ‘Yeni Yıla Özel’ yılın son kampanyasında kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Rings İstanbul’da kalan sınırlı sayıdaki hemen teslim bahçeli veya teraslı evlerin fiyatında yılbaşına özel yüzde 15 indirim yapıldı.

Aleksandr Novak: Doğalgazda indirimi yüzde 15'e çıkarabiliriz!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak yaptığı açıklamada "Türkiye'ye verilen doğalgazın fiyatında ilk aşamada yüzde 6 indirim yapacağız, daha sonra bunu yüzde 15'e çıkarabiliriz" dedi.

Taner Yıldız: Türkiye doğalgaza yüzde 15 indirim bekliyor!

Rus gazında, yüzde 6'lık indirim teklif edilirken pazarlıkların devam ettiği ortaya çıktı. Bakan Yıldız "istediğimiz indirim rakamı onların teklifinin üzerinde" derken, bakanlık yetkilileri istenen indirimin yüzde 15'ler seviyesinde olduğunu belirtti.

İnşaatlarda istihdam oranı yüzde 15 düştü!

İnşaatlarda istihdam oranı yüzde 15 düştü. İNŞAAT sektörü istihdamındaki erime yılın üçüncü çeyreğinde de sürdü. İnşaat sektöründeki brüt ücret ve maaşlar ise bir yıldır değişmedi.

Güneşli Nurol Park Evleri'nde yüzde 15 indirim!

Güneşli Nurol Park Evleri'nde yüzde 15 indirim yapılıyor. 2016 yılında teslim edilecek olan projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire alternatifleri bulunuyor.

Türk perakende devleri 2015'te en az yüzde 15 büyüme öngörüyor!

Türkiye perakende sektörünün devleri 2015'e en az yüzde 15 büyüme hedefiyle giriyor. Genel seçimden negatif etkilenmeyeceklerini belirten sektör oyuncuları, "2015 daha iyi olacak. Yatırımlarımızı artırıp yurtdışında atağa kalkacağız" diyor

Stüdyo 35 projesinde ilk 40 müşteriye yüzde 15 indirim!

Katal İnşaat tarafından hayata geçirilen Stüdyo 35 projesi 3 bin metrekarelik alan üzerinde yer alıyor. Proje 100 adet 1+1 daireden oluşuyor. Stüdyo 35 projesinde ilk 40 müşteriye yüzde 15 indirim yapılıyor.

Konutta maliyetler yüzde 15 arttı, zam kaçınılmaz!

Son 1 yılda inşaat sektöründe maliyetlerin yüzde 15 arttığını belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, kâr oranları düşen şirketlerin yakında zam yapmak zorunda kalacağını ifade etti.

Nurol Park' ta peşin ödemelere yüzde 15 indirim!

Nurol GYO tarafından hayata geçirilen Nurol Park Evleri toplam yatırım bedeli 460 milyon dolar. 43 bin 200 metrekare üzerine konumlanan projede peşin ödemelere yüzde 15 indirim uygulanıyor.

Nurol Park projesinde 50 ay sıfır faiz veya yüzde 15 indirim!

Nurol Park toplam bedeli 460 milyon dolar. 6 blok halinde yükselen projenin 43 bin 200 metrekare üzerine konumlanıyor. Proje kampanyası kapsamında isteyene yüzde 15 indirim isteyene 50 ay sıfır faiz...

Özcan Tahincioğlu: Konutta maliyetler yüzde 15 arttı, zam kaçınılmaz!

Son 1 yılda inşaat sektöründe maliyetlerin yüzde 15 arttığını belirten Tahincioglu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioglu, kâr oranları düşen şirketlerin yakında zam yapmak zorunda kalacağını ifade etti.

Konuta yüzde 15 devlet katkısının ayrıntıları netleşiyor Haberi

Konuta yüzde 15 devlet katkısının ayrıntıları netleşiyor

Ahmet Davutoğlu’nun konut için para biriktiren vatandaşa yüzde 15 devlet katkısı verileceği yönündeki açıklamanın ardından çalışmanın ayrıntıları netleşmeye başladı. Verilecek devlet katkısında aranan ilk şartı başka evi bulunmamak ve yeni evli olmak oluşturacak. 5 yıl boyunca para biriktiren vatandaş katkıdan yararlanırken, birikimin 4 veya 3 yılda çekilmesi halinde katkı kademeli olarak azalacak. 3 yıldan önce çekilen birikimler ise devlet katkısından yararlanamayacak. Türkiye’nin dinamik nüfusunu arttırmak için destek veren hükümet çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bunlardan biri ebeveynlerin para biriktirdikleri ve yüzde 15 devlet katkısı alacakları ‘çeyiz hesabı’. Desteklerden bir diğerini ise önceki gün Başbakan Davutoğlu açıkladı. İşte beş soruda çalışmanın ayrıntıları...


1- SİSTEME NASIL GİRİLİYOR?

Önceki gün inşaat sektörüyle bir araya gelmesinde “Ben konut almak için para biriktiriyorum’ diyen bir vatandaş,...