25 / 04 / 2024

konutlara talep

konutlara talep

Seçim kararının alınmasının ardından giderek yavaşlayan konut alım satımlarının, son günlerde yok denecek kadar azaldığı belirtildi.

İkinci elde 1-3 milyon TL arasındaki konutlara talep arttı!

Emlak uzmanları piyasanın durgun olduğuna fakat ikinci elde ‘uygun fiyatlı’ konutlara ilginin yatırım amaçlı şekilde sürdüğüne dikkat çekti. İşte konut sektöründeki son durum...

Konut sektöründe yeni gözde tekerlekli evler oldu!

Tiny House’lara yani tekerlekli konutlara talep artarak devam ediyor. Üreticiler yaptığı açıklamalarda telefonlara yetişemediğini belirtiyor. 

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Yüzde 20 indirimli iş yeri ve konutlara yoğun talep! 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 kentte iş yeri, konut ve otel satışı yapacak. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirimli satışa vatandaşlardan yoğun talep var.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

İstanbul'da 0-4 yaş aralığındaki konutlara talep katlandı! Kahramanmaraş depremleri sektörü etkiledi!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'da meydana gelen göçün son 20 senenin zirvesine ulaştığının altını çizdi. İşte Görkem Öğüt'ün konu ile ilgili o açıklamaları... 

İstanbul Adalar'daki konutlara talep arttı! 'Günde 70 kişi arıyor!'

Salgın sonrası İstanbul’un Adalar ilçesi, kendini izole etmek isteyen ancak şehir hayatından da kopmayı tercih etmeyen vatandaşların gözdesi oldu. Peki adalarda ev kiralamak veya satın almak için hangi yol izlenmeli? İşte uzmanların konut önerileri...

Faiz indirimiyle yeni konutlara talep artacak!

Kamu bankaları tarafında ikinci kez uygulanan faiz indirim kararı sonrasında yeni konutların inşaatında hareketlenme bekleniyor. Sektör, faiz indiriminin üretime canlılık katacağını düşünüyor. 

Müstakil konutlara talep gittikçe artıyor!

Pandemi ile beraber müstakil konutlar trend hale geldi. Normalleşmenin artmasına karşın müstakil konutlar trend olmaya devam ediyor.

İzmir'de markalı ve yeni konutlara talep çoğalıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugün kaleme aldığı yazısında İzmir'deki konut sektörünü ve fiyatlarını değerlendirdi.

Lüks konutlara talep arttı! 

Milliyet Gazetesi yazarı Nilüfer Kas, bugünkü köşe yazısında lüks konut alıcılarının profilini kaleme aldı. 

Şehirler değişiyor: Az katlı müstakil konutlu mahalleler artacak!

Kovid-19 salgınıyla beraber bahçeli konutlara talep arttı. Yazlık yerler kışlık haline geldi. Bu değişimle beraber şehirlerde de dönüşümler yaşanacağı düşünülüyor. Şehirlerin çevresinde 'kentsel köyler/ şehir köyleri' hayata geçirilecek.

Kovid-19'la hangi tip konutlara talep arttı?

Koronavirüs salgını tatil tercihlerini de değiştirdi. Kalabalıktan uzak olmak isteyen vatandaşlar, tatil için villa kiralamayı tercih ediyor. Peki tatil bölgelerinde villa fiyatları ne oldu? İşte ayrıntılar...

konutlara talep Haberi

konutlara talep

Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, konut piyasasında son günlerde ciddi bir durgunluk yaşandığını söyledi.

Seçim kararının alınmasının ardından konut alım satımlarının azaldığını
ifade eden Çakır, sektörde giderek yavaşlayan alım satımların son
günlerde yok denecek kadar azaldığını bildirdi. Bu azalmada banka kredi faizlerinin yüksekliğinin de önemli rol oynadığını vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:
''Birçok kişi, ileriyi görmeden hareket etmek istemiyor. Seçimden
sonraki gelişmeleri bekliyor. Özellikle siyasi istikrarla banka kredi
faizlerinin düşeceği beklentisi var. Bu yüzden konuta talep ciddi
oranlarda düştü. Türkiye genelinde durum hemen hemen aynı. Hatta bazı büyük kentlerde ev fiyatlarında düşüşler bile yaşanıyor. Konya'da konut fiyatlarında bir gerileme olmadı. Satıcı da alıcı da seçim sonrasındaki ekonomik gelişmelere göre hareket edecek.''
Çakır, seçimden sonra konut piyasasında canlanma yaşanacağını
düşündüklerini belirterek, ev sahibi olmak isteyenlerin, seçim sonrasına
ertelediği hayalini gerçekleştirmek...