19 / 04 / 2024

konutta balonda son durum

konutta balonda son durum

Merkez Bankası’nın hazırladığı konut fiyat endeksi bu Çarşamba yayımlandı. Merkez Bankası verilerine göre son bir yılda İstanbul’da konut fiyatları yüzde 29 oranında artış göstermiş.

İBB'den Sultangazi'ye 448 konutta son dakika! Dev proje için geri sayım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sultangazi'deki 448 konut projesi için son dakika açıklaması geldi. İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un paylaşımı ve İBB Sultangazi projesi ile ilgili detaylar...

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

Konutta rüzgar tersine mi döndü? İlan sayısı arttı, satışlar durgunlaştı! 

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ederken, ilan sayısında da yükseliş başladı. Konutta rüzgar tersine mi döndü? İşte sektörle ilgili son dakika gelişmeler...

Konutta kredi çıkmazı: Faizler yükselince bankalar muslukları kapattı, en son 5 yıl önce böyle olmuştu!

Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele çerçevesinde başlattığı parasal sıkılaştırma adımları, konut kredisi faizlerine de yansıdı. Bu kapsamda konutta finansmana erişim zorluğu dikkat çekti. Konut kredisi faizleri yüzde 34,09’a ulaştı. Bu son 5 yılın en yüksek seviyesi.

Konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? Ev alacaklar hemen bakın!

Konutta kademeli KDV sistemi hem konut sektörünü hem de ev alacakları yakından ilgilendiriyor. Peki konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? İşte konuyla ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Ev sahibi olmak isteyenlerin kabusu olmuştu! Konutta fahiş fiyat uygulayan binlerce mükellef mercek altında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geliştirdiği RADAR sistemiyle fahiş fiyat uygulayan mükellefler tespit edilerek mercek altına alınıyor. Son yapılan inceleme neticesinde konutta fahiş fiyat artışı yapan 80 bin mükellef belirlendi ve inceleme başladı.

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Konutta fiyat indirimi için düğmeye basıldı! O projenin tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı açıklayacak

Hükümet konut piyasasında aşırı artan fiyatları yakından incelediğini açıklamıştı. Yüksek kiraların önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Çalışmanın son düzenlemeleri yapıldı. Konutta yüksek kira artışlarını düzenleyen proje Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Konutta 'fahiş fiyat'a indirim ayarı: Sahibinden satanlar yanacak!

Konut fiyatlarında son dönemde görülen yükselişler hükümetin konut alacaklara 3 farklı paketle ev sahibi olmayı teşvik eden projeleri devreye almasına neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise "konutta fahiş fiyat" uyarısı yaptı.

Konut fiyatları son iki yılda yüzde 286 arttı! Sektör temsilcileri uyardı: İçinden çıkılamaz bir krize dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kur krizi ve enflasyon sebebiyle konutta yabancılara satışlar adeta zirve yaptı. Yabancılara vatandaşlık veren Türkiye’de konut fiyatları son 1 senede yüzde 286 arttı.

Doğalgaza yeni zam! Konutta yüzde 98, sanayide yüzde 552! 

BOTAŞ tarafından yapılan son zam ile sanayiye sağlanan doğalgazda senelik fiyat yükselişi yüzde 552’ye; konutta ise yüzde 98'e ulaştı.

Konutta yeni KDV sistemiyle neler değişecek?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe şimdi de KDV gündemde. Peki konutta yeni KDV sistemiyle neler değişecek?

konutta balonda son durum Haberi

konutta balonda son durum

Merkez Bankası verilerine göre son bir yılda İstanbul’da konut fiyatları yüzde 29 oranında artış göstermiş. Ülke çapında ise endeks son bir yılda yüzde 19,1 oranında arttı. Ancak İstanbul konut sayısı dolayısıyla endeks içinde büyük bir ağırlığa sahip.  Ülke çapında konut fiyatlarındaki gelişmeleri daha iyi anlamak için endeksten İstanbul’u çıkararak ayrıca bir analiz yapmak gerekiyor. İstanbul’u hariç tutuğumuzda yıllık normal artış sadece yüzde 12 düzeyinde kalıyor. Bunu yaptığımızda görünen şu: Eğer bir konut balonundan söz edeceksek bu İstanbul'un sorunu Türkiye'nin değil. Biraz daha detaya inerek anlatalım. Aşağıda Türkiye Konut Fiyatları Endeksleri'nden yararlandık. 




Ülke genelinde konut fiyatları, ekonomik büyümede gözlenen yavaşlama,...