24 / 04 / 2024

konutta kdv iadesi var mı

konutta kdv iadesi var mı

Konutta KDV iadesi ile ilgili olarak Ticaret ve Gümrük Bakanlığı açıklama yaptı. Böylece "Konutta KDV iadesi var mı, yok mu?" kargaşası da son buldu..

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklinin KDV iadesi kaldırılınca yerine konan yüzde 4 oranındaki ilave zam, en düşük emekli maaşına yapılan zammın içine katılıp yok edildi. Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu.

Konutta KDV indirimi kimlere avantaj sağlayacak? İşte ayrıntılar! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konutta KDV indirimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki konutta KDV indirimiyle birlikte fiyatlar düşecek mi? KDV indirimi konut sektörünü canlandıracak mı? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Konutta KDV indirimi kapıda! İşte düzenlemenin ayrıntıları

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gıda ürünlerinden sonra konut için de KDV'nin sadeleştirilmesiyle ilgili çalışmada sona gelindi. Hem sektörün rahatlamasına imkan sunacak hem tüketiciyi mutlu edecek yeni model Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Konutta KDV indirimi kapıda! Fiyatlar düşecek mi?

Konut sektöründe KDV oranları sil baştan değişiyor, yeni düzenleme kapıda. Peki konutlardaki KDV oranında nasıl bir değişikliğe gidiliyor? İşte tüm ayrıntılarıyla konut sektöründeki KDV değişikliği...

Konutta KDV düzenlemesi kapıda!

Gıda sektöründeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinden sonra şimdi de sıra diğer sektörlerdeki düzenlemelere geldi. Konut sektöründe de KDV düzenlenmesinin yapılması planlanıyor. Peki düzenleme ne olacak? 150 metrekareden büyük konut için ne kadar KDV alınacak? İşte ayrıntılar...

Konutta KDV oranları yükselecek!

Takdir edilen değerler yalnızca emlak vergisini etkilemekle kalmıyor, tapu harçlarını da etkiliyor. Hatta bu değerler bazı konut projelerindeki KDV oranlarını da etkiliyor.

Konutta KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde konut inşaatının sınıfıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Peki KDV iadesinde inşaat sınıfı ne gibi sorunlar çıkarıyor? KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Konut inşaatlarında KDV iadesi neleri kapsıyor?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde son dönemlerde konut inşaatının sınıfı ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Konut sektörü, KDV oranının inşaatın sınıfına ve emlak vergisi değerine göre belirlenmesine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasını istiyor.

Müteahhitlere KDV iadesi müjdesi!

Maliye'den müteahhitleri sevindirecek haber geldi. Maliye’nin müteahhitlere müjdesi, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadeleri ile ilgili oldu.

Hizmet ihraçlarında da KDV iadesi imkanı sağlandı!

Hizmet ihracatı istisnası KDV iadelerinde, bedelin yurt dışından Türk lirası olarak da getirilebilmesineimkan sağlandı.

konutta kdv iadesi var mı Haberi

konutta kdv iadesi var mı

KDV indirimi hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı, 8 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karar ile yüzde 18 uygulanan KDV, belirli bir süre için yüzde 8'e indirildi. Ancak diğer yüzde 1 ve yüzde 8'lik KDV'lerde herhangi bir değişiklik yapılmadı.


Yapılan bu indirim akıllara KDV iadesinin olabileceğini getirdi. Bu konu hakkında bazı uzmanlar iadenin yapılabileceğini, bazıları ise yapılamayacağını söyledi.


Bankacılar Birliği'nin yaptığı açıklama da konut kredisi kullanan tüketicilerin KDV iadesini alamayacağı yönündeydi. Konu ile ilgili olarak Ticaret ve Gümrük Bakanlığı da açıklama yaptı. Böylece "Konutta KDV iadesi var mı, yok mu?" kargaşası da son buldu.


Konutta KDV iadesi hakkında Bakanlık açıklaması;


Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde; konutta Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının düşürülmesi nedeniyle, konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak iade alabilecekleri yönünde yorum...