18 / 04 / 2024

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.



Konutta KDV düzenlemesi 1 Nisan'da yürürlüğe giriyor. Düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları yükselişe geçecek. Bir milyon TL’lik bir konuta eskiden Anadolu’da yüzde 1 KDV ödenecekken şu anda yüzde 8 KDV ödenecek. Bu kapsamda Muğla, Aydın, Antalya, İzmir, Manisa, Adana, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ankara, Konya, Denizli, başta olmak üzere pekçok ilde konut fiyatlarının artacağı hesaplanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ’ın Genel Müdürü Ali Kurt, konutlardaki KDV düzenlemesini değerlendirdi. KDV düzenlemesinin dar gelirli vatandaşa bir faydası olmadığını açıkayan Ali Kurt, inşaat maliyetlerinin alt gelir grubundaki vatandaşların ev sahibi olmalarına engel teşkil ettiğini söyledi. Kurt, “Sektör temsilcileri adına konuşmak gerekirse bizim acilen inşaat girdi kalemlerinde vergi düzenlemelerine ihtiyacımız var” dedi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konuttaki KDV düzenlemesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu düzenlemenin sadece üst gelir grubundaki konut alıcısına yaradığını belirtti.

ANADOLU'DA EV FİYATLARI ARTACAK

Konutta KDV indirimini değerlendiren Ali Kurt söz konusu düzenlemeyle ilgili, konutlardaki KDV indiriminin daha çok lüks alıcılara avantaj sağladığını, düzenlemenin büyükşehirlerde bir avantaj oluştursa da Anadolu’da özellikle, KDV indiriminin konut fiyatlarını artıracağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön