19 / 04 / 2024

konutta kdv indirim

konutta kdv indirim

Tona Yapı ve Safe İnşaat İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal, 31 Ekim tarihinin konut almak isteyenler için büyük fırsat olduğunu söyledi.

Ofisler de KDV indirimi istiyor!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala'nın "Ofis almak isteyenlere de uygun alım ortamları oluşturulmasını istiyoruz" sözlerini değerlendirdi.

Tapu harcı makul düzeye çekilmeli!

Bakanlar Kurulu’nda alınan karar sonrası, 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi inşaat sektörü temsilcilerini heyecanlandırdı.

Resmen açıklandı! Cumhurbaşkanı kararıyla ithalatta KDV indirim hakkı kaldırıldı! 

İthalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamaları kapsamında hesaplanan katma değer vergisi (KDV) indirim hakkı kaldırıldı.

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihaleyi tamamladıklarını kaydederek KDV'yi yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını dile getirdi.

Konut sektörü KDV indiriminden umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, konutta KDV indirimiyle ilgili konuştu ve arsa maliyetlerinin KDV üzerinden düşürülmesinin sektör açısından olumlu olduğuna dikkat çekti. 

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

Vedat Arslan: KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli!

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek konutta KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Vedat Arslan'ın o açıklamaları...

Konutta KDV indirimi kimlere avantaj sağlayacak? İşte ayrıntılar! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konutta KDV indirimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki konutta KDV indirimiyle birlikte fiyatlar düşecek mi? KDV indirimi konut sektörünü canlandıracak mı? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

Konutta KDV müjdesi! Konutta KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında halka seslendi. Yeni KDV düzenlemesi içinde konut ve inşaat sektörü de yer aldı. Peki, konutta KDV oranı kaç oldu?

Konutta KDV indirimiyle 49 bin lira cepte kalacak!

Milyonlarca kişinin beklediği yeni KDV modeli ile eskiden 150 metrekareyi aşan büyüklükte uygulanan yüzde 18 KDV oranı, 150 metrekareye kadar konutlarda yüzde 8'e inecek. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Konutta KDV indirimi kapıda! İşte düzenlemenin ayrıntıları

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gıda ürünlerinden sonra konut için de KDV'nin sadeleştirilmesiyle ilgili çalışmada sona gelindi. Hem sektörün rahatlamasına imkan sunacak hem tüketiciyi mutlu edecek yeni model Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Konutta KDV indirimi kapıda! Fiyatlar düşecek mi?

Konut sektöründe KDV oranları sil baştan değişiyor, yeni düzenleme kapıda. Peki konutlardaki KDV oranında nasıl bir değişikliğe gidiliyor? İşte tüm ayrıntılarıyla konut sektöründeki KDV değişikliği...

konutta kdv indirim Haberi

konutta kdv indirim

Konutlara uygulanan KDV indirimi ve tapu harçlarına dair açıklamalarda bulunan Tona Yapı ve Safe İnşaat İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal, 31 Ekim tarihinin konut almak isteyenler için büyük fırsat olduğunu belirtti.

Erdal, 31 Ekim tarihine kadar 150 metrekare ve üzeri dairelerde KDV’nin yüzde 18’den 8’e düştüğünü söyledi. Erdal, "Bu indirim büyük metrajlı konut almak isteyen vatandaşlarımız için büyük fırsat. Yüzde 10’luk indirime tekabül eden bu durum sayesinde karlı yatırımların kapılarını aralamanız mümkün olacak. Beytepe’de hayata geçirdiğimiz DURU Beytepe projemizde de 5+1 bahçe dubleks ve çatı dubleks bahçelerimizin metrajları 200 metrekare ile yaklaşık 500 metrekare arasında değişiyor. Bir diğer husus ise normalde yüzde 4 olan tapu harcı yüzde 3’e düştü. Alıcı ve satıcı DURU Beytepe’de tamamen yasal mevzuata uygun olarak tapu...