26 / 04 / 2024

Ofisler de KDV indirimi istiyor!

Ofisler de KDV indirimi istiyor!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala'nın "Ofis almak isteyenlere de uygun alım ortamları oluşturulmasını istiyoruz" sözlerini değerlendirdi.



Gayrimenkul sektörü elbette ki konutlardan ibaret değil. Ancak barınma ihtiyacı öncelikli olarak görüldüğü inşaat üretiminde konut üretiminin büyük bir pay almasından dolayı hazırlanan mpanyalann ve düzenlemelerin daha konut üreticilerine yaraması, ofis inşaat zarında üretim yapanların sitem etmesine neden oluyor. 


Sektör, konutta heyecanlandıran teşvik ve isteklerin inşa edilen ofisler için de geçerli nasını bekliyor. OP Grup Yönetim Kurulu  Başkanı Ünal Pala, "Ofis almak isteyenlere de uygun alım ortamları oluşturulmasını istiyoruz" diyor. Pala, "Evet, konut anlamında çok ciddi bir üretim var. Sektördeki üretimin desteklenmesi, arza uygun, doğru orantıda talep ortamları oluşturmak çok önemli. Ancak inşaat sektöründe yalnızca konut üretilmiyor, inşaat temine baktığımızda iş merkezi sayısının da konut kadar arttığını görebiliriz. Ekonominin desteklenmesi için yalnızca konut değil, ofisler düşünülmeli. Konutlar için getirilen tüm teşvik ve desteklerin, ofislere de yansıtılmasını, iş almak isteyenlere de uygun alım ortamların oluşturulmasını istiyoruz" diye konuştu. 


Aslında bu tür sitemleri ilk kez duymuyoruz ama sayın Pala'nın ifade ettiği bu tespitlere bu defa katkıda bulunmamız gerektiğini düşündüm. Bu sıkıntılı dönemde sadece inşaat sektörünü değil, iş dünyasını da canlandırmaya çalışıyoruz. Bir yandan da nerede ne zaman vuracağı belli olmayan ancak sayın Bakanımızın geçtiğimiz günlerde vahim bir şekilde sürenin daraldığına işaret eden açıklamalarıyla kentsel dönüşümün bir boyutunun da iş merkezleri, hanlar, ofisler, alışveriş merkezlerini kapsadığını da düşünüyorum. Deprem dece konutlara zarar vermeyecek. Öyleyse ticareti, üretimi, iş dünyasını da depreme karşı güvenilir, sağlam ve nitelikli binalara taşınmaya teşvik etmeliyiz ki bunun yollarından biri de etilen yeni ofis ve ticari projelerin de bu tür avantajlardan yararlanmasından geçiyor. 



Yıldıray GÖKKAYA/YeniBirlik


Geri Dön