28 / 03 / 2024

İş yeri teslimlerinde KDV indirimi ne zamana kadar geçerli?

İş yeri teslimlerinde KDV indirimi ne zamana kadar geçerli?

Gayrimenkul sektörü, yeni vergi indirimleri ve konut kredi faizlerinin aşağıya çekilmesi ile birlikte canlanmaya başladı. Konutta KDV indiriminin ardından iş yerlerinde de KDV indirimi geçtiğimiz hafta başladı. 



Hükümet konutta hem alıcıyı hem de satıcıyı güldürecek yeni kampanyalara, indirimlere ve teşviklere devam ediyor. Geçen yılki KDV ve tapu harcı indirimi bu yılda geri geldi. 

Hükümet konut sektörünü canlandırmak adına yeni kampanyalara öncülük ediyor. Konut sektörü temsilcilerinin beklediği KDV indirimi önce konuta ardından da iş yerlerine geldi. 

Gayrimenkul sektörü ve konut alıcısının beklediği KDV kararı Bakanlar Kurulu’ndan geldi. Resmi Gazete’de de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 6 ay süreyle,31 Ekim 2018 e kadar iş yerlerinde ve  konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulaması yapılacak. 

Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında iş yerleri "bina ve/veya bağımsız bölüm şeklinde olanlar" olarak yer aldı. Dolayısı ile iş merkezi binalarında da KDV oranı düşürüldü. Böylece 500 bin liralık bir iş yeri alan vatandaş 90 bin lira yerine 40 bin lira KDV ödemesi yapacak. 

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön