26 / 04 / 2024

konutta talep artışı

konutta talep artışı

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye’nin Ülke Direktörü Emre Erol, konut satışlarının arttığını vurguladı ve “Bu trendin sene sonuna dek devam edeceği görüşündeyiz.

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.

Konutta peşin ödemeye de taksitli ödemeye de aynı fiyat veriliyor!

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı. Peki konut piyasasında işler nasıl ilerliyor? Konut fiyatları ve ödemeler nasıl? İşte ayrıntılar...

Yeni konutta fiyat artışı yavaşladı, maliyet artışıyla makas kapandı! Ev alacaklar 'Vites küçülttü ama gidiyor' dedi! 

Yeni konut alacak vatandaşlar, fahiş rakamların gerilemesini beklerken, Merkez Bankası konutta fiyat artış hızının yavaşladığını açıkladı. Peki ev alacaklar neler dedi? İşte o yorumlar...

Parası olan oradan ev almaya başladı! Değeri her geçen gün artan o ile talep artıyor!

Yatırımcılar değer kazanan ve prim yapan yerlere yatırım yapmaya devam ediyor. Son zamanlarda doğal güzellikleri ve konumuyla dikkatleri üzerine çeken Sakarya'ya talep artmaya başladı.

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya, son dönemlerde büyükşehirlerden göç edenlerin tercih ettiği popüler illerden biri haline geldi. TÜİK’e göre Sakarya, Türkiye’nin en fazla iç göç alan 18’inci kenti oldu. Doğası, iş olanakları ve sunduğu eğitim imkânlarıyla birçok ihtiyaca cevap veren kentte, konuta talep artıyor.

İş makinelerine olan talep yüzde 45 oranında artış gösterdi

Salgın, pandemi ve deprem döneminde ileri tarihlere ertelenen planlarında etkisi ile, bu sene iş makineleri sektöründe yüzde 45’lere varan talep artışı görülmekte. İşte konu ile ilgili haberin ayrıntıları...

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

Villalara olan talep özellikle pandemi döneminden itibaren artmaya başladı. Villa turizmi işletmecisi Özgür Önder vatandaşların villalara büyük ilgi duyması ile villa turizminin her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam eden sektör olduğunu açıkladı.

Halka arzlarda talep artışı! Bu artış nereye kadar gidecek?

2023 yılında rekor seviyedeki halka arz trendi hız kesmeden devam ediyor. Bu yılın başından itibaren 34 şirket, halka arz yolunu seçerken, yatırımcı sayısında ise geçen yıla göre gözle görülür bir artış yaşandı. Bu artış yatırımcıların da sayısını dörde katladı. Peki bu rekor artışı devam edecek mi?

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Türkiye'de plaj ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ev ve arsa fiyatları hayrete düşürüyor. Yılda binlerce yabancı turist ağırlayan bu bölgelerde nüfus artışının ev ve arsa fiyatlarını artırdığı biliniyor.

Satılık ev ilanlarında rekor artış! Konutta talep arttı, satışlar katlandı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yükselen konut değiştirme talebi, şehirler arası göç ve yatırım için alınan evlerin yüksek fiyattan satılmak istenmesi ikinci el piyasayı etkiledi. Fiyatlar resmen fırladı. 

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerden sonra geçen 1 aylık sürede deprem ve konut sigortalarında yaşanan talep artışı dikkat çekti.

Talep artınca yüzde 35 artış yaşandı! İkinci el fiyatları arşa çıktı!

İkinci el otomobil piyasasında bir aydır yaşanmakta olan artış yüzde 35 seviyelerine ulaştı. Oto galericiler bun rağmen talebin devam ettiğini söyledi! İşte detaylar!

konutta talep artışı Haberi

konutta talep artışı

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye’nin Ülke Direktörü Emre Erol, konut satışlarının arttığını vurguladı ve “Bu trendin sene sonuna dek devam edeceği görüşündeyiz.” dedi. Satışlarda gerilemenin durduğunu anlatan Erol, bu durumun sektör için olumlu olduğunu dile getirdi. Erol, “Konutta talep artmaya başladı. Haziran ayında 2015 Ocak ayına oranla yüzde 28 artış görüldü ve 2015’te toplam talebin yüzde 17’si ise Haziran ayında geldi. Bu durum ortaya koyuyor ki yatırımcılar gayrimenkulü güvenli liman olarak görmeye devam etti.” ifadelerini kullandı.



ARAP YATIRIMCI BURSA’YI, ALMAN YATIRIMCI ANTALYA’YI TERCİH EDİYOR


Türkiye’nin çekim alanı haline geldiğini belirten Emre Erol, şunları ifade etti: “Haziran ayında 718 konut satışıyla İstanbul yabancı yatırımcının ilk tercihi oldu. İstanbul’u 610 ile Antalya, 198 ile Aydın, 125 ile Bursa takip etti. Bursa-Yalova hattı...