19 / 04 / 2024

konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi

konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi, Cuma namazı ile birlikte açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin hafızası olan eserleri ziyaret ederek, ibadet ederek yaşatmak gerektiğini vurguladı.

Peker GYO, Konya Kulesite AVM'yi almak için harekete geçti!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Konya Merkez'de yer alan Kulesite AVM'nin tüm bağımsız bölümlerinin satın alınması ile ilgili Adese Alişveriş Merkezleri Ticaret A.Ş. ile görüşmelere başladı...

Konya'da arsa dehşeti! Müteahhit Ali Akyol vuruldu!

Konya'da inşaat firmasına ateş açan müteahhit Ali Akyol'u (57) tabancayla sol kolundan vuran saldırgan daha sonra intihara kalkıştı.

Konya Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi'nin temeli bugün atılıyor!

Konya Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca Mahallesi'nde inşa edilecek Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi'nin temeli atılıyor. Temel atma töreni bugün gerçekleşecek.

Dilek Garden Konya tanıtıldı!

Ali Dilek İnşaat tarafından Konya'da inşa edilen 132 daire 18 iş yerinden oluşan Dilek Garden projesi tanıtıldı.

Ali Alpan: Konya'da mobilya üretimi yok!

Konya'da faaliyet gösteren Doğpa Mobilya İşletme Sahibi Bayram Ali Alpan, ''Mobilya konusunda üretim yok denecek kadar az. Fabrika anlamında Konya’da üretici yok'' diye konuştu.

Konya'da yeni hal için yer önerisi!

Konya’ya yapılması planlanan sebze meyve hali için yer arayışı başladı. KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, projenin Meram'a yapılması gerektiğini söyledi.

Konya Ali Ulvi Kurucu Caddesi yenileniyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Caddesi’ni Mevlana Kültür Merkezi’ne bağlayan Ali Ulvi Kurucu Caddesi’nde asfalt çalışması yapıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı caddede geceleri son kat asfalt serimi yapılırken; trafik gündüzleri kontrollü olarak sağlanıyor.

Konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi, Cuma namazı ile birlikte açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin hafızası olan eserleri ziyaret ederek, ibadet ederek yaşatmak gerektiğini vurguladı.

Ali Şevval Grup'tan Konya'ya Yaka Marina!

Yatırımlarına Yaka Marina'yı ekleyen Ali Şevval Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Yılmaz, yeni bir yüzle Konyalılara hizmet vereceklerini söyleyerek, Konya'da düğün salonu açığını önemli ölçüde kapattıklarını belirtti.

Konya Meram'da kentsel dönüşüm protesto edildi!

Konya tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü Meram ilçe Belediyesi gerçekleştiriyor. Konya'nın Uluırmak Ali Hoca, Uluırmak Saka ve Fahrünnisa mahallelerindeki "Kentsel Dönüşüm" tepkilere neden oldu.

Konya Ali Ulvi Kurucu Mahallesi'ndeki evlerin yüzde 80'i ruhsatsız!

Konya Ali Ulvi Kurucu Mahallesi sakinlerinin başı dertte. Mahalledeki ruhsat krizi her geçen gün büyüyor. Mahalledeki yapıların tamamı ruhsatsız. Meram Belediyesi İse şikayet üzerine mahalleliye 8-12 bin lira ceza yazıyor.

Konya'da kiralık ev kalmadı!

Memleket Konya Gazetesi'nin yazarlarından M. Ali Elmacı bugünkü yazısında Konya'daki inşaat sektöründen bahsetti. İşte M. Ali Elmacı'nın o yazısı..

Cemel Ali Dede Türbesi restore ediliyor!

Cemel Ali Dede Türbesi nerede, Cemel Ali Dede Türbesi restorasyon, Cemel Ali Dede Türbesi yenileniyor, Cemel Ali Dede Türbesi yenileniyor, konya cemal ali dede türbesi restorasyon,

konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi Haberi

konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi


Konya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’nın çocuklarının eğitimini üstlenen Cemel Ali Dede’nin, Hz. Mevlana’nın bağı olduğu düşünülen bölgede bulunan türbesi ve mescidindeki restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Cuma namazı ile birlikte ibadet ve ziyarete açılan Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi’nin hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Tarihe vefa ve tarihi eserlerimize, geçmişimizin mirasına sahip çıkmak, belediye olarak misyonumuz. Konya’nın her yerleşim bölgesindeki ecdat yadigarı eserlerin yeniden hayata kazandırılması, restorasyonu, tekrar kullanılır hale gelmesi ve onların yaşatılması konusunda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Burası mana olarak Konya’nın tarihiyle özdeşleşen bir alan. Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi, Hz. Mevlana’nın çocuklarının hocası olan zatın, belki Hz. Mevlana’nın bağının bulunduğu bu alanda bir hatırası var. Biraz metruk bir haldeydi. Yüklenici firma da çok iyi...