18 / 04 / 2024

Konya Karatay kaçak yapılaşma

Konya Karatay kaçak yapılaşma

Konya'nın Karatay ilçesinde kaçak yapılaşmaya geçit verilmiyor. Akbaş Mahallesinde Devlete ait araziye yapılan ruhsatsız yapılar yıkıldı.

Konya Karatay'da kaçak yapılar yıkıldı!

Konya Karatay Belediyesi kaçak, ruhsatsız ve mevcut projeye aykırı yapılaşmayla mücadelesini sürdürerek özellikle tarihi dokuyu zedeleyecek kaçak yapılara izin vermiyor.

Konya Karatay'da KDV'den muaf arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya Karatay Tatlıcak'ta yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın muhammen bedeli 26 milyon 400 bin TL olarak belirtildi.

Konya Meram'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Konya'nın Meram ilçesinde kaçak bir şekilde inşa edilen kaçak yapılar, Meram Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. 

Konya Ereğli'de 'Belediye kaçak inşaat yapıyor' iddiası!

Konya’nın MHP’li Ereğli Belediyesi’nin hazineye ait 850 metrekarelik arazi üzerine kaçak yapı inşa ettiğini ileri süren İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Amil Acar, “Ereğli Belediyesi kaçak yapı ile mücadele edeceğine kaçak yapı yapıyor" iddiasında bulundu.

Konya Ahırlı'da kaçak yapıya geçit yok!

Konya’nın Ahırlı ilçesinde bulunan bazı yaylalardaki kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Konya Karatay'da kaçak yapıya geçit yok!

Konya'nın Karatay ilçesinde kaçak yapılaşmaya geçit verilmiyor. Akbaş Mahallesinde Devlete ait araziye yapılan ruhsatsız yapılar yıkıldı.

Konya Karatay'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi geliyor!

Konya Karatay Belediyesi, Akçeşme Mahallesi'ne yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için inşaata başladı. İnşaatın 7 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Konya Meram'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı kontrol ekipleri, ilçe genelindeki kaçak yapı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İnşaat ruhsatı alınmadan yapımına başlanan yapılar yıkılıyor.

Konya Karatay'da kaçak yapılar yıkıldı!

Konya Karatay Belediyesi kaçak, ruhsatsız ve mevcut projeye aykırı yapılaşmayla mücadelesini sürdürerek özellikle tarihi dokuyu zedeleyecek kaçak yapılara izin vermiyor.

Konya'da kaçak emlakçılık devri kapanacak!

İstatistiklere göre Konya’da 800 emlakçı var. Kaçak olarak alım-satım ve kiralama yapanların sayısı ise yaklaşık bin 100. Ülke genelinde sayıları 100 bini bulan emlakçılar için köklü değişiklikler öngörülüyor.

Meram'da 25 kaçak yapı yıkıldı!

Meram Belediyesi ekipleri, Konya-Antalya Çevre Yolu üzerindeki 25 kaçak yapıyı yıktı. Karaman Yolu Kavşağı ile Hatıp-Kozağaç Kavşağı arasındaki mevcut kaçak yapıların yıkımı, güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi kaçak yapıları yıktıracak! İhalesi 13 Ekim'de!

Karatay Belediyesi sınırları içinde yer alan kaçak yapılar yıkılacak. Kaçak yapıların yıkım ihalesi 13 Ekim 2014 tarihinde saat 14.00'te yapılacak. İş 90 gün sürecek.

Giresun'daki yaylalarda kaçak yapılaşmaya karşı özel güvenlik!

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, yaylalardaki kaçak yapılaşmayı önlemek için özel güvenlik uygulaması başlatacaklarını belirterek, "Yaylalarladaki güvenlik görevlileri ile kaçak yapılaşmanın kontrolü sağlanacak" dedi

Kaçak bina yapınca cezasını okul boyayarak çekiyor!

Bursanın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı Mahallesinde yaşayan, kaçak bina yapmaktan 5 ay kamu yararına çalışma cezasına çarptırılan Mehmet Dönmez, cezasını mahallesindeki Gölyazı Ünallar İlköğretim Okulunu boyayarak çekiyor

Konya Karatay kaçak yapılaşma Haberi

Konya Karatay kaçak yapılaşma

Birçok tarihe ev sahipliği yapan Konya'nın Karatay ilçesinde kaçak yapılaşmaya izin verilmiyor. Karatay Belediyesi Fen İşleri ekipleri, 3194 sayılı İmar Kanunun 

32. ve 42. Maddesi gereğince, Akbaş Mahallesi'nde Devlete ait araziye yapılan ruhsatsız yapıları yıktı.


Devlet arazisinin korunması ve çarpık yapılaşmanın önlenmesi hedef alınarak yapılan çalışmalar ile yapılaşmanın izin  verilmediği gösteriliyor. 


Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, konu ile ilgili açıklamasında, "Vatandaşlarımızın kanun ve mevzuatlara uygun şekilde yapılaşma yoluna gitmeleri hem Karatay'ımızm estetiği, hem de alt yapı faaliyetlerinin sürekliliği için çok önemlidir. Hızla büyüyen ve gelişen ilçemizin yarınları için kaçak yapılaşmaya asla müsamaha göstermeyeceğiz. Gelecek nesillerin gurur duyulacak mimariye sahip bir Karatay'da yaşamaya devam edebilmeleri için ilçemizin yapılaşmasını korumak hepimizin en büyük önceliği olmalıdır" ifadelerini kullandı.




Konya...