29 / 03 / 2024

konya kentsel yenileme alanı

konya kentsel yenileme alanı

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Konya'da yenileme alanı kararı!

Konya İli, Selçuklu ilçesi Şile Mahallesi'ni kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Konya kentsel dönüşümle değişecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da hayata geçirilecek millet bahçeleri, çevre düzenlemeleri, dar ve orta gelirliler için yeni yapılacak konutlar, kentsel dönüşüm, belediyelere teknik ve mali destek hakkında konuştu.

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona eriyor!

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor...

konya kentsel yenileme alanı Haberi

konya kentsel yenileme alanı

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" ilan edildi.

Söz konusu karar, 5366 sayılı "Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun"un ikinci maddesi uyarınca verildi.

Karar için