29 / 03 / 2024

Konya riskli yapı yıkım

Konya riskli yapı yıkım

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya’da deprem riski olduğunu söyledi. Fetullah Arık, mühendislik projeleri doğrultusunda, yatay mimariye uygun imar planları ile yapılar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapılar tespit edilmeli!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Kızılcahamam'da riskli yapılar yıkılıyor!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapılar yıkılıyor.

Esenler'deki 56 bin riskli yapı yenilendi! 

Deprem konusunda en riskli bölgelerden olan Esenler'de yenileneme çalışmaları devam ediyor. İlçedeki 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi.  

Esenler’de 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi!

17 Ağustos'un 20'nci yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Göksu, 10 yılda Esenler'de yaklaşık 98 bin riskli yapının 56 bininin yenilendiğini söyledi...

10 adımda riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Vatandaş riskli yapı tespiti yapabilir mi? Riskli olarak tespit edilen yapılar için itirazda bulunulabilir mi? Riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı tespiti...

Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar'da değişiklik!

16.02.2019 tarih ve 30688 sayı ile Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin Ek-2’sinde yer alan “Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar”da (RYTEİE) değişiklik yapıldı...

Riskli yapıya Ankara merceği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların belirlenmesi için yerel yönetimlerden istenilen ‘5 yıllık Acil Eylem Planı’ için verilen süre 19 Mayıs’ta doluyor.

31 soruda riskli yapı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na riskli yapılarla ilgili sorulan 31 soru ve cevaplarını sizler için derledik. İşte tüm detaylarıyla 31 soruda riskli yapı....

İstanbul genelinde 65 bin 399 riskli yapı tespit ettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda İstanbul genelinde 23 ilçede, 65 bin 399 adet riskli yapı tespit ettik." dedi.

Riskli yapılarla ilgili bilinmesi gerekenler!

Riskli yapıların belirlenmesi için 90 günlük süreç başladı. İşte riskli yapılarla bilinmesi gerekenler...

Riskli yapı nasıl belirlenecek? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Belediyelere talimat verdi. Riskli yapılar belirlenip yıkılacak. Peki süreç nasıl işleyecek? Başvurular için neler gerekiyor? Yıkım yerine güçlendirme alternatif olabilir mi?

Cumhurbaşkanı: Riskli yapıların tahliyesinde halkımdan destek bekliyorum!

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli yapıların tahliyesine ilişkin, "Bu konuda halkımdan destek bekliyorum. Çünkü ben vatandaşımı, milletimi seviyorum. Bu adımı atmamız lazım." dedi...

ALO 181'e riskli yapı müracaatı arttı!

İstanbul Kartal'da 6 Şubat'ta Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "ALO 181" çağrı merkezine gerçekleştirilen riskli yapı müracaatı ciddi oranda arttı. 

Konya riskli yapı yıkım Haberi

Konya riskli yapı yıkım

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, arrık aktif olan Konya Fay Zonu’nun deprem açısından risk teşkil ettiğini açıkladı. Konya batı sınırının aktif bir fay zonu üzerinde bulunduğunu aktaran Fetullah Arık, 'Konya Fay Zonu, kuzeyden güneye bir işaretleme yapacak olursak, Selçuk Üniversitesi Kampüsü’nün kuzeyinde yay şeklinde, TOKİ, Yazır, 500 Evler, Meram ve Hatıp’a kadar uzanıyor. Toplam uzunluğu 50 km’nin üzerinde olan bu fayın deprem potansiyeli çok yüksek. Bu fay zonu 2009 yılının Eylül ayında Konya’ya göre 2 büyük deprem üretti' dedi.

Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Fettullah Arık sözlerine, 'Bu orta büyüklükteki depremler bile Konya’da hasarlara ve ciddi paniğe neden oldu. O zamandan bu yana fay üzerinde önemli bir deprem oluşmadı ama yörede yapılan çalışmalar neticesinde...