20 / 04 / 2024

Konya TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Seda Kuşvuran

Konya TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Seda Kuşvuran

Konya TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Seda Kuşvuran, Konya'nın 2014 turizminde beklediği yoğunluğu yaşayamadığını ve çok verimli olamadığını dile getirdi... 2015 yılında hareketler beklediğini de sözlerine ekledi...

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de PacWest Bank'ın hisselerinde yaşanan düşüş, bankanın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler hakkında görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra derinleşirken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de olumsuz olarak etkilendi.

THY bölgesel uçak projesini rafa kaldırdı

THY'nin pandemi sonrasında artan uçuş talebini karşılamak için 30 uçak alarak bölgesel uçuş filosu kurma planını rafa kaldırdı. İlk 9 ayda karını yüzde 500 artıran şirket yeni yatırım projesinden maliyet hesapları nedeniyle vazgeçtiği kaydedildi.

Akaryakıt krizi büyüyor! Satışlara kısıtlama geldi!

Fransa'da yaşanan rafinerilerdeki grevler sebebiyle akaryakıt krizi büyümeye devam ediyor. Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşurken, zaman zaman yaralanmayla sonuçlanan kavgalar da çıkıyor.

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yapım veya onarım karşılığı kiralama işi ihale ediyor. Söz konusu ihale 6 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapının yüzde 20'si tamam!

Mersin'de 2022 yılının üçüncü çeyreğinde ilk iki etabının hizmete açılması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapı çalışmalarının yüzde 20'si bitirildi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Türkistan Bölge Hastanesi inşaatı 2022'de bitecek!

Türk firması YDA Group tarafından Kazakistan'da inşa edilen Türkistan Bölge Hastanesi'nin yapımı 2022'de tamamlanacak. 

Türkmen bölgelerinin imarı için 10 milyar Irak dinarı ayrıldı!

ITC Milletvekili Erşat Salihi yaptığı açıklamada 2021 mali bütçesinden Türkmen bölgeleri için 6 milyon dolar ayrıldığını belirtti.

TÜRSAB üyelerinin aidat tepkisi!

TÜRSAB, 2020'de muaf tutulan üyelik aidatını bu yıl 3 bin 734 liraya çıkarınca, üyeler imza kampanyası başlattı.

Konya TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Seda Kuşvuran Haberi

Konya TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Seda Kuşvuran

Seda Kuşvuran, Konya için 2014 yılının çok verimli olmadığını belirterek "Tabi ülke genelinde arka arkaya gelen olaylar biraz baltaladı. Bu sadece Konya için geçerli değil, tüm Türkiye turizmini baltaladı. Ama tabi iyimser yaklaşmak gerekiyor. 2015 yılı içerisinde Konya'da bir takım kıpırdanmalar hareketlenmeler olacağını düşünüyoruz. 


"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İKİNCİ PAZARI RUS PAZARIDIR"


 Kuşvuran Rus pazarının Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizerek değerlendirmesinde şunları dile getirdi. "Biliyorsunuz Rus pazarı var. Rusya ciddi bir ekonomik krizin eşiğindedir. Bundan dolayı da rublenin dolara parkesinde ciddi bir düşüş var. Bundan dolayı da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, Rus acenteleri maalesef teker teker iflasın eşiğine gelmekteler. Tabi ki Rus pazarı çok ciddi bir pazardır. Hiçbir şey olmasını istemeyiz ama, şu aşamada 2015 yılında Rusya da yaşanan krizi...