25 / 04 / 2024

Akaryakıt krizi büyüyor! Satışlara kısıtlama geldi!

Akaryakıt krizi büyüyor! Satışlara kısıtlama geldi!

Fransa'da yaşanan rafinerilerdeki grevler sebebiyle akaryakıt krizi büyümeye devam ediyor. Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşurken, zaman zaman yaralanmayla sonuçlanan kavgalar da çıkıyor.



Yaşananların ardından Fransa'nın bazı bölgelerinde iki günlüğüne akaryakıt satışlarına kısıtlama getirildi. İşte tüm detaylar...

Fransa'da rafinerilerdeki grevler sebebiyle akaryakıt krizi yaşanıyor. Bazı bölgelerde iki günlüğüne akaryakıt satışına kısıtlama getirdi. İşte tüm detaylar...

Ülkenin güneyindeki Vaucluse, Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes ve Herault bölgeleri yönetimleri akaryakıt satışına kısıtlama getirdi. Bölgelerin yöneticileri küçük araçlara günlük 30, büyük araçlara ise günlük 120 litre akaryakıt satışına izin verdi.

Doğu Pyrenees bölgesi de yönetimi kısıtlama uygulamasına bugün katıldı. Kısıtlama kararının 14 Ekim akşamı son bulacağı söyleniyor. 

Öte taraftan, Fransa'nın birçok bölgesinde polis, jandarma ve itfaiye araçları, ambulanslar, okul servisleri, çiftçi araçları, posta şirketi ve cenaze araçlar ile soğuk gıda zinciri araçlarının kuyruk beklememesi için bu araçlara özel yakıt ikmal hattı kurularak onlara öncelik sağlandı. 

Varil yada bidon ile benzin satışı ise dün itibarıyla Fransa genelinde yasaklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön