29 / 03 / 2024

konya yangınları

konya yangınları

Konya'da bir evde yangın çıktı. Çıkan yangında, anne babaları hasta ziyaretine gittiği için evde yalnız kalan üç kardeş yaralandı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma sürüyor.

Konya'da 6 katlı bir binanın çatısında yangın çıktı!

Konya'da 6 katlı bir binanın çatısında yangın çıktı. Merkez Karatay ilçesi Hacı Sadık Mahallesi'ndeki 6 katlı bir binanın çatısında inşaat çalışması yapıldığı sırada, henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı.

Konya'da bir restoranda yangın çıktı!

Konya'da bir restoranda yangın çıktı. Konya'da bahçesine dökülen mangal ateşi nedeniyle çıkan yangın, restoranı kül etti. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor. Restoran, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Konya'da bir apartman dairesinde yangın çıktı!

Konya'da bir apartman dairesinde yangın çıktı. Beyşehir ilçesi TOKİ konutlarındaki 8 katlı binanın birinci katındaki dairesinde prizde unutulan elektrikli battaniye yangına yol açtı. Dumanı fark eden mahalle sakinleri durumu itfaiye bildirdi.

Konya'da iş yeri yangını çıktı!

Konya'da iş yeri yangını çıktı. İkinci el eşya alım satımı yapılan iş yerinde çıkan ve yanındaki binaya da sıçrayan yangın güçlükle söndürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Konya'da ev yangını!

Konya Beyşehir' de yer alan Emine Ece'ye ait ahşap bir evde yangın çıktı. Beyşehir ilçesine bağlı Doğanbey beldesinde çıkan yangında, 5 ev kullanılamaz hale geldi...

Konya'da sanayi bölgesinde yangın çıktı!

Konya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın çıktı. Konya 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kaşdoğan: "Yangının, ruhsatsız olarak çalışan bir demir atölyesinden sıçrayan kıvılcım sonucu çıktığını düşünüyoruz" dedi...

Zeytinyağı adeta can çekişiyor! Kuraklık yüzünden zeytinyağı üretimi resmen çakıldı!

Küresel zeytinyağı piyasaları resmen can çekişirken, nedeninin Akdeniz’i kavuran sıcak dalgaları ve bu yüzden çıkan orman yangınları olduğu öğrenildi. Üstelik, Avrupa’daki zeytinyağı üretiminin 2023’te, son beş yıllık ortalamaya göre yüzde 30’dan fazla düşeceği belirtildi.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

İstanbullular dikkat! Yarından itibaren 15 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı! 

İstanbul Valiliği tarafından, orman yangınlarının engellenmesi için 24 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişlerin yasaklandığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Yasak gelince fiyatlar tepetaklak oldu! İşte detaylar!

Et ihtiyacının yüzde 25’nin karşılandığı Bolu’da orman yangınları nedeni ile mangal yasağı getirildi. Beyaz et fiyatları da bu yasaktan etkilendi. İşte detaylar!

Hükümet sosyal medya düzenlemesine son şeklini verdi! 2007 yılındaki yasadan sonraki en kapsamlı düzenleme

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları esnasında sosyal medyada yapılan haber, yorum ve eleştirilerin ardından gündeme gelen sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

İklim krizi için yapı polisi önerisi!

Son günlerde etkisini hissettiren fırtına ve yangınlar binaların güvenilirliğini tartışılır hale getirdi. TBMM Küresel İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu da iklim krizine yönelik binaların yapı polisi tarafından denetlenmesi yönünde öneride bulundu. 

Manavgat'ta yeni evler teslim ediliyor!

Temmuz ayında çıkan orman yangınları nedeniyle Manavgat'ta çok sayıda ev kullanılmaz hale gelmişti. Yananların yerine inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Manavgat'ta 1100 konut bir senede teslim edilecek!

Manavgat'taki orman yangınları sırasında yanan evlerin yerine inşa edilen konutları inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Konut sigortasına talep arttı!

Son senelerde sık sık yaşanan doğal afetler ile sigortanın önemi daha da çok anlaşıldı. Su baskınları, yangınlar, dolu, deprem gibi doğal afetlerdeki yükselişe ek olarak hasarın boyutlarının da artıması artık daha dikkat çekici bir seviyeye geldi.

konya yangınları Haberi

konya yangınları

Konya'da bir evde çıkan yangında yaralanan 3 kardeş, hastaneye kaldırıldı.


İddiaya göre, anne ve babası hasta ziyaretine giden Memduh (17), Ümmügülsüm (14) ve Tamer Küçükdoğru (9) kardeşler evde oyun oynamaya başladı.


Bu sırada evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını fark eden komşuların ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, mahsur kalan üç kardeşi, alevlerin arasından kurtardı.


Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan çocuklardan zihinsel engelli Tamer'in elektrik akımına da kapıldığı, vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluştuğu belirlendi.


Tamer Küçükdoğru, ilk müdahalenin ardından Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Diğer iki kardeşin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma...