19 / 04 / 2024

konyada bisiklet kullanımı

konyada bisiklet kullanımı

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya'da, kullanımı her geçen gün artıyor. Geniş düz alanlara ve 275 kilometre bisiklet yoluna diğer illere de model olan Konya'da, bisiklet sayısı resmi rakamlara göre 800 bine ulaştı...

Emirgan Sahil Yolu halkın kullanımına açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Emirgan sahil yolunun denize doğru genişletilmesi projesinde sona gelinirken, Bisiklet ve yürüyüş yolu, balık tutma platformları ve 116 araçlık otopark cebi halkın kullanımına açıldı.

Tekirdağ Keşan'da bisiklet yolu yapımına başlanıldı!

Keşan Belediyesi, ilçede bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bu kültürü oluşturmak için, bisiklet yolları yapımına başladı. Barış Keleş, şehrin uygun yerlerine bisiklet yolu yapım çalışmalarının süreceğini dile getirdi.

Manisa'da bisiklet kullanımı için mavi yollar oluşturuluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde bisiklet kullanımının artması ve bisiklet tutkunlarının şehir içerisinde daha güvenli yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla ‘Mavi Yol’ projesini hayata geçirdi.

Elektrik kaçak kullanım cezası nedir?

Elektriği her ne sebeple olursa olsun sayaçtan geçirmeksizin veya sayacı (ölçü sistemini) bozarak kullanmak kaçak elektrik kapsamına giriyor. Peki, elektrik kaçak kullanım cezası nedir? İşte elektrik kaçak kullanım cezası..

Usulsüz elektrik kullanımı nedir?

Elektrik aboneliği için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Yapılan aboneliğin ardından elektrik faturaları kişinin adına düzenleniyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı nedir? Neler usulsüz kullanım kapsamına girer?

Apartman altı dükkan önü kullanımı!

Apartmanda, bağımsız bölümler dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerlerine ortak yerler deniyor. Peki, apartman altı dükkan önü ortak alan mıdır? Apartman altı dükkan önü kullanımı nasıl olmalıdır?

İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat!

DEPREME dayanıklı bina inşa etmenin temel bileşenlerinden biri olan kaliteli beton, özel denetim firmaları aracılığı ile denetleniyor. İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor.

Zeki Toçoğlu: Adakule Projesi ile lojmanlar halkın kullanımına açılacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu "Maltepe İçmesuyu Arıtma Tesisi ve su depolarının bulunduğu alanda inşasına başlayacağımız Adakule Projesi ile belediye lojmanlarını hemşerilerimizin kullanımına açacağız" dedi

E.C.A Kombi kullanım alışkanlığınızı hafızasına kaydediyor!

E.C.A., sıcak su kullanım alışkanlığını hafızaya alarak, tüketici dostu Confeo Plus ve de Fortius Plus ürünleriyle performans ve kullanım kolaylığını bir arada sunuyor.

Kaçak enerji kullanımı mutlaka maksimum düzeyde sınırlanmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından, kaçak enerji kullanımının azami düzeyde sınırlandırılması gerektiği belirtildi. Elektriğin yoksul kesimlere ulaştırılması için önlemler alınmalı.

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Konya'da 800 bin kişi bisiklet kullanıyor!

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya'da, kullanımı her geçen gün artıyor. Geniş düz alanlara ve 275 kilometre bisiklet yoluna diğer illere de model olan Konya'da, bisiklet sayısı resmi rakamlara göre 800 bine ulaştı...

Memduh Büyükkılıç: İmarlı gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın göstergesi enerji kullanımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

konyada bisiklet kullanımı Haberi

konyada bisiklet kullanımı

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya'da, kullanımı her geçen gün artıyor. Geniş düz alanlara ve 275 kilometre bisiklet yoluna diğer illere de model olan Konya'da, bisiklet sayısı resmi rakamlara göre 800 bine ulaştı.

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında, merkez ve ilçelerinde yaklaşık 310 bin hanenin bulunduğu Konya'da, hane başına neredeyse 3 bisiklet düşüyor. Bisikletin yaygın olarak kullanılması kentte motorlu araç trafiğini rahatlatırken, yakıt ve zamandan tasarrufa ve sağlıklı yaşama katkı sağlıyor.

"Yaygınlaştırılması için çalışıyoruz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilde yeni yapılan tüm yollar ile onarımı gerçekleştirilen caddelere bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.

Örnek bisiklet yolları ile daha güvenli ulaşım imkanı sağladıklarını anlatan Akyürek, "Yoğun trafikte bisikletliler için ulaşımı emniyetli hale getirmek amacıyla 275 kilometre ayrılmış bisiklet yolu ile çok...