19 / 04 / 2024

kooperatif borcu nasıl silinir

kooperatif borcu nasıl silinir

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Konut yapı kooperatifine üye oldum. Daireler kura ile dağıtıldı. Kalan borcu ödeyerek tapuyu aldım ve 1 Nisan 2015’te ibralaşarak kooperatiften ayrıldım. 5 yıl geçti. Yeni başkan borcum olduğunu söyledi. Benden bu parayı alabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Doların 22 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Dolar borcu olanlar bu rakamı görür görmez resmen yıkılacak! Hemen bakın!

ABD'de geçen hafta cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi sonucu dolar endeksi yükseldi ve dolar değer kazandı. Bu yükseliş devam edecek mi? Dolar ne kadar olacak? Doların 22 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! 

Prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT’ten nasıl yararlanacak? Bağ-Kur’lular nasıl emekli olacak?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca çalışana emeklilik hakkı doğdu. Ancak SSK’lı çalışanlar ile Bağ-Kur’lu çalışanlar arasında prim gün sayısı açısından oluşan farklar kafaları karıştırıyor. Peki prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT den yararlanabilir mi? Nasıl yararlanacak? İşte merak edilen soruların yanı

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Faturalarda yazan tutar her ay düzenli olarak ödenmektedir. Ancak bazen gözden kaçabilir veyahut unutulabilir. Böyle durumlarda “Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” işte detaylar!

KYK kredi borcu ne kadar ödenecek? KYK kredi borcu nasıl hesaplanır?

KYK kredi borçlarından enflasyon faizlerinin kalkması ile birlikte KYK kredi borcu geri ödemeleri nasıl ve ne kadar yapılacak?

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

E-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Bir kimsenin borcu nedeni ile adına haciz işlemi başlatılıp başlatılmadığı e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, e-devlet haciz nasıl sorgulanır?

kooperatif borcu nasıl silinir Haberi

kooperatif borcu nasıl silinir

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir konut yapı kooperatifine üye oldum. 2013’te bir blok bitti. Daireler kura ile dağıtıldı. Kurada bana da bir daire çıktı. Kalan borcu ödeyerek evin tapusunu aldım ve 1 Nisan 2015’te ibralaşarak kooperatiften ayrıldım. Geçen sürede kooperatif başkanı değişti ve bir ay kadar önce başkan beni arayarak ‘yüzde 10’luk bir meblağı ödemeden ayrıldığımı, bu bedeli şimdi ödemem gerektiğini’ söyledi. Aradan 5 yıl geçti. Benden bu parayı alabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bir konut yapı kooperatifine üye oldum. 2013’te bir blok bitti. Daireler kura ile dağıtıldı. Kurada bana da bir daire çıktı. Kalan borcu ödeyerek evin tapusunu aldım ve 1 Nisan 2015’te ibralaşarak kooperatiften ayrıldım. Geçen sürede...