24 / 04 / 2024

kooperatif kapatmak

kooperatif kapatmak

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabilen kooperatifin ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif dağılma nedenleri nelerdir? Kooperatif nasıl kapatılır?

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Şubatta 9 bin 287 şirket ve kooperatif kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin açıkladığı rakamlara göre, Türkiye'de, şubat ayında 9 bin 287 şirket ve kooperatif kuruldu.

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif dairesini satan kişi giderlerden sorumlu mudur? 

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir kooperatife üyeydim. Kooperatif binayı yaptı, tapuları verdi, 120 bin TL ödemiştim. Daireyi noterde birine sattım. Genel kurullara katılmadım, bana 14 bin TL borç çıkarmışlar, bu borçtan nasıl kurtulurum?" sorusunu yanıtladı...

Kanal İstanbul çevresine konut yapmak için kooperatif mi kuruldu?

Diyanet çalışanları Kanal İstanbul çevresine konut yapmak için bir kooperatif açtı, kooperatifin kuruş bilgisinde "Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi birikimleri değerlendirmek isteyenler için güvenilir bir yatırım kapısı" deniyor...

Kooperatif ne zamana kadar aidat alır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir kooperatifin inşa ettiği sitede tapudan daire aldım. Kooperatif beni ortağı yapmak istedi ama ben olmadım.Bugüne kadar masrafa iştirak ettim ama şimdi su kesildi, hizmet bitti, ben de ödemeyi kestim. Bu durumda ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif aidatları şahıs hesaplarına yatırılmaz!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kooperatif aidatları yönetim kurulu üyesi bir kişi adına yatırılıyor. Bu durumda bir sakınca olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif dairesi müteahhitin borcundan dolayı riske girer mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Müteahhitten inşaat halindeyken bir bina aldım.Şartları kağıda yazdık.Ödemeleri yaptım ve kat irtifakı yazılı tapu aldım. Bazı muafiyetler olduğu için inşaatı kooperatif olarak yaptığını söyledi. Zararım olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Şehir içlerindeki sanayi tesisleri yapı kooperatif modeli ile taşınıyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, şehir içlerindeki sanayi tesislerinin yapı kooperatif modeli ile taşınmasını kaleme aldı...

Kooperatif başkanından tapu vurgunu!

Arnavutköy'de 1080 konutlu bir kooperatifin sığınak ve depo alanlarını meskene çevirerek sattığı iddiasıyla kooperatif başkanı Mehmet Ş.'nin yargılanması devam ediyor. Mehmet Ş.'nin 77 dairenin tapusunu da eşi, oğlu, gelini ve bir yaşındaki torunu üzerine yaptığı iddia edildi.

Spor kulüpleri borçlarını kapatmak için gayrimenkullerini satacak!

Deloitte Danışmanlık Hizmetleri Ortağı ve Futbol Sektör Uzmanı Cem Sezgin, kulüplerin borçlarını kapatmak için ellerinde bulunan gayrimenkullerini satacağını, gayrimenkul sektörünün ise canlanacağını söyledi.

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

kooperatif kapatmak Haberi

kooperatif kapatmak

Kooperatif nasıl kapatılır?

En az 7 ortak tarafından imzalanacaj ana sözleşme ile kurulabilen kooperatif, tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara deniyor.


Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor.Yapı kooperatifleri ile konusuna taşınmaz mal temliki dahil bulunan diğer kooperatiflerin anasözleşmelerinde ortaklara taşınmaz mal temlik edileceği hakkındaki taahhütler başka bir resmi şekil aranmaksızın muteberdir.

Sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamaz. Kooperatif adını ancak bu kanuna göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor.


Kooperatifler ve üst kuruluşlarının unvanlarında, kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerine yer verilemiyor. Peki kooperatif nasıl kapatılır?


Kooperatif dağılma sebepleri, Kooperatifler Kanunu kapsamında madde 81'de...