28 / 03 / 2024

Kooperatif yönetimi

Kooperatif yönetimi

Kooperatiflerin yönetimi nasıl sağlanır? Kooperatif yönetim organları nelerdir? Gibi sorularınızın yanıtı ve konu ile ilgili diğer detaylar için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte kooperatiflerin yönetim organları...

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Sultans Suites Turizm ve Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Sultans Suites Turizm ve Yönetimi Limited Şirketi, Mohamad Kahil, Fahad N F M Albannay tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 18 Eylül'de Anthill Residence'ta kuruldu.

Çilek Mobilya şikayet yönetimi ödülü aldı!

Çilek Mobilya, şikayet yönetimi konusunda en iyi mobilya markası seçildi. Çilek Mobilya, 10 farklı sektörde faaliyet gösteren 250'den fazla marka arasında Şikayet Yönetimi'ni en başarılı gerçekleştiren mobilya markası olarak ödüllendirildi.

Çilek Mobilya'ya "şikayet yönetimi" ödülü!

Çilek Mobilya, Marketing Türkiye dergisi, Marketing Management Institute, Sikayetvar.com ve Method Research işbirliğinde ilk kez verilen Alfa Ödülleri'nde, 55,6 Şikayet Yönetimi Puanı ile en başarılı mobilya markası ödülünün sahibi oldu.

Albeyout Gayrimenkul Geliştirme Proje Yönetimi ve Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Albeyout Gayrimenkul Geliştirme Proje Yönetimi ve Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hussain Omar H Jiffry tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 10 Eylül'de kuruldu.

Numara 5 Ofis Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Numara 5 Ofis Yönetimi ve Danışmanlık Limited Şirketi, Umbrella Holdings S.A.R.L tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 9 Eylül'de Üsküdar, Altunizade'de kuruldu.

Suudi Arabistan yönetimi, Hz. Muhammed'in mezarın taşınacağı haberlerini yalanladı!

Suudi Arabistan yönetimi, Hz. Muhammed' in Medine'de bulunan kabrinin yıkılarak, mezarın taşınacağı haberlerini yalanladı. Yapılan resmi açıklamada, " Böyle bir düşünce gündemimizde bulunmamaktadır " denildi...

Ataköy Towers'ın Kiralama ve Yönetimi FU AVM'den!

FU AVM KİRALAMA VE YÖNETİM A.Ş. olarak, Türkiye’ nin birçok bölgesinde hayata geçirmiş olduğumuz AVM Planlama, AVM Geliştirme, AVM Kiralama ve AVM Yönetimi olarak birçok başarılı sonuç aldık ve de birçok başarılı projeye imza attık.

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılac

Kapital İş Yönetimi Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kapital İş Yönetimi Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi 11 Ağustos 2014 tarihinde 50 bin TL sermaye ile Bedri Serkan Göçmen tarafından kuruldu.

Taras Proje Yönetimi ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taras Proje Yönetimi ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Feyyaz Karabekiroğlu, Oktay Yavuz tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 24 Temmuz'da Uphill Court Ataşehir'de kuruldu.

Yaşar Parlak İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı'na getirildi!

İBB'nin yönetim şeması baştan sona değişti. Yaşar Parlak İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı'na getirildi!. Emlak Yönetimi daire başkanlığı görevinden alınan Yusuf Koç’un yerine Yaşar Parlak getirildi.

Bergama'da alan yönetimi çalışmalarına başlandı!

22 Haziran'da Katar'ın başkenti Doha'da yapılan UNESCO Dünya Miras Komite Toplantısı'nda dünyanın 999'uncu, Türkiye'nin ise 13'üncü mirası olarak tescil edilen Bergama, Alan Yönetimi Planı için çalışmalara başladı.

Kooperatif yönetimi Haberi

Kooperatif yönetimi

Kooperatif yönetim organları nelerdir?

Kooperatiflerin yönetim organlarının başında genel kurul geliyor. Genel kurul, bütün ortakları temsil eden en yetkili organ şeklinde tanımlanıyor. Genel kurulun yanı sıra, kooperatiflerin organları arasında çağrı yetkisi olanlar da yer alıyor.


Konu ile ilgili yasal hükümler, Kooperatifler Kanunu kapsamında 42, 43, 44 ve 45. maddelerde yer alıyor. Söz konusu maddeler şu şekilde sıralanıyor;


Kooperatif Organları

A) Genel kurul:

I – Yetki:

Madde 42 – Genel Kurul bütün ortakları temsil eden en yetkili organdır.

Genel Kurul, aşağıdaki yetkilerini devir ve terk edemez.

1. Anasözleşmeyi değiştirmek,

2. Yönetim Kurulu ve Denetçiler Kurulu üyeleriyle gerektiğinde tasfiye kurulunu seçmek, 

3. İşletme hesabiyle bilanço ve gerektiğinde gelir gider farkının bölüşülmesi hakkında karar almak,

4. Yönetim ve denetçiler kurullarını ibra etmek,

5. Kanun veya anasözleşme ile Genel Kurula tanınmış olan konular hakkında karar...