28 / 03 / 2024

kooperatifler nasıl feshedilir

kooperatifler nasıl feshedilir

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla kurulan kooperatif nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? sorusu hem kiracıların hem de ev sahiplerinin araştırdığı sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kooperatif site yönetimi nasıl değiştirilir? 

Kooperatiflerde site yönetiminin ne zaman ve nasıl kurulucağına ilişkin bilgiler Kooperatifler Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, kooperatif yönetimi nasıl değiştirilir? 

Apartman yönetimi nasıl feshedilir?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler. Peki, yönetim feshedilir mi? Apartman yönetimi nasıl feshedilir?

Kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır?

Kooperatifler genel ve olağanüstü kurul toplantıları yapabiliyor. Toplantının konusu toplantı çağrı ve ilanında belirtiliyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır? Kimler oy kullanamaz?

Kooperatifte daire seçimi nasıl olur?

Kooperatifler genellikle konut inşaatı için kuruluyor. Peki, konut inşaatı bittikten sonra ne olur? Kooperatifte daire seçimi nasıl olur? Kooperatif Yönetim kurulu üyelerine tercihli daire verilebilir mi?

Kooperatif üyelik devri nasıl olur?

Genellikle konut inşaatı yapmak için bir araya gelen kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Peki, kooperatif kurulduktan sonra üyelerden biri üyeliğini devredebilir mi? Kooperatif üyelik devri nasıl olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit tarafından bina yapımı işi için imzalanıyor. Kimi zaman taraflar sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesinin feshi davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme taraflarının hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesinin feshi davası nasıl açılır? İşte fesih davaları..

Müteahhit sözleşmesi nasıl feshedilir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde müteahhit ve alıcı arasında imzalanan sözleşmeye müteahhit sözleşmesi deniyor. Taraflar arasında anlaşmazlık yaşanması halinde müteahhit sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira kontratı nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesinde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona ermiş oluyor. Peki, kira kontrat feshi nedenleri nelerdir? Kira kontratı nasıl feshedilir?

Kooperatife nasıl üye olunur?

Genellikle konut üretimi için kurulan kooperatifler, tapuların teslim edilmesi ile dağıtılıyor. Kooperatif en az 7 üye ile kuruluyor. Kooperatife nasıl üye olunur? Kooperatife üye olma şartları nelerdir?

kooperatifler nasıl feshedilir Haberi

kooperatifler nasıl feshedilir

Kooperatif nasıl feshedilir?

Kooperatifler, ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla kuruluyor.


Kooperatifler ile ilgili esaslar 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince kooperatif ticaret siciline tescil ile tüzel kişilik kazanıyor. Tescilden önce kooperatif namına işlem yapanlar 

bunlardan şahsan ve zincirleme olarak sorumlu oluyor. Peki, kooperatif nasıl feshedilir?


Kooperatif Anasözleşmeye göre  Genel Kurul kararı ile, İflasın açılmasıyla, Kanunlarda öngörülen diğer hallerde, ilgili bakanlığın mahkemeden alacağı karar üzerine, Diğer bir kooperatifle birleşmesi veya devralınması suretiyle, Üç yıl olağan genel kurulunu yapmaması halinde, Amacına ulaşma imkanının bulunmadığının ilgili Bakanlıkça tespiti halinde mahkemeden alacağı kararla, dağılır.


Bütün ortakların hakkı verilmeden kooperatif feshedilemiyor. Kooperatif feshi ile ilgili yargıtay karar örneği...