25 / 04 / 2024

Körfez köprüsü ayakları

Körfez köprüsü ayakları

İstanbul –İzmir arasındaki yolu 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesi kapsamında yapımına devam edilen İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında kule yükseklikleri 120 metreyi aştı.

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarına son bloklar konuyor!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde sona yaklaşıldı. Sütlüce’de kurulan şantiyede, kuru havuzda neredeyse her biri birer futbol sahası büyüklüğündeki 2 kule kesonu yapıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarında yarıya gelindi!

Temeli 3 yıl önce atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yarıya gelindi. Dünyanın en büyüğü olarak inşa edilen köprünün deniz içindeki ayakları, 17'nci blokların montajıyla 161 metre uzunluğa ulaştı...

1915 Çanakkale Köprüsü ayakları 110 metreye ulaştı!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak olan Çanakkale Köprüsü'nde kule bloklarıyla ayaklardaki mevcut yükseklik 110 metreye ulaştı.

1915 Çanakkale Köprüsü ayakları 100 metreye ulaştı!

Çanakkale Boğazı'nda inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları yükseliyor. Yüksekliği 100 metreye ulaşan köprü ayakları, tamamlandığında 318 metre uzunluğa sahip olacak.

1915 Çanakkale Köprüsü ayaklarının bağ kirişleri monte ediliyor!

İki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar, Avrupa ve Anadolu yakasında hız kesmeden sürüyor

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde ilginç tabela!

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin 3. Boğaz Köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfie çektirmeleri İzmit Körfez Geçiş köprüsü şantiyesindeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi.

Körfez Köprüsü gayrimenkul yatırımcısının yeni gözdesi oldu!

Çalışmaları devam eden İzmit Körfezi geçiş köprüsü, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını hızla artırırken, Körfez hattı da Türk ve yabana yatırımcının yeni gözdesi haline gelmeye başladı.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü incelendi!

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile Sağlık Bakanı, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün 252 metre yüksekliğindeki kulesine çıkarak incelemelerde bulundu.

İzmit Körfez Köprüsü'nde kabloların döşenmesi Kasım'da bitecek!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli parçası olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü 252 metre yüksekliğe ulaştı!

Sanayi Bakanı Işık ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 252 metre yüksekliğe ulaşan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Türkiye'nin son 10 yılda geldiği durumu bir kez daha anladıklarını ifade etti.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü Nisan 2016'da açılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık ile Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün 252 metre yüksekliğindeki kulesine çıkarak incelemelerde bulundu.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü inşaatında son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık ile Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün 252 metre yüksekliğindeki kulesine çıkarak incelemelerde bulundu.

Naturalm Çiftlik Evleri, Körfez Geçiş Köprüsü'nden olumlu etkilendi!

Kocaeli'de hayata geçirilen tek nitelikli ve markalı konut projesi Naturalm Çiftlik Evleri’ni inşa eden ALM İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal ALIM; Körfez Köprüsü’nün son bir yıl içinde bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını 2 ila 3 katına çıkardığını belirtti

Körfez köprüsü ayakları Haberi

Körfez köprüsü ayakları

İstanbul –İzmir arasındaki yolu 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesi kapsamında yapımına devam edilen İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında kule yükseklikleri 120 metreyi aştı.


Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Organgazi-İzmir Otoyol projesinin en önemli ayaklarından biri olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor.


Karada imal edildikten sonra denize batırılan 38 bin 404 ton ağırlığında keson temelleri üzerinde geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana yükselmeye başlayan köprü kulelerinin boyu 120 metreyi aştı. Türkiye’de benzer köprülerden farklı olarak çelik olarak imal edilen köprü kulelerinin parçaları Gemlik’te imal edilerek Altınova’da bulunan bir tersaneye getiriliyor.


Dört kulede toplam 88 çelik blok bulunuyor. Alt tarafa yerleştirilen blokların ağırlıkları 350 tonu bulurken üst tarafa çıkıldıkça hafifleyerek 170 ton ağırlığa iniyor.


Toplam’da 2 bin...