27 / 04 / 2024

korona virüs kira ödemeleri

korona virüs kira ödemeleri

Kira sözleşmesinin uyarlanması için taraflarca açılabilecek davalarda, yargılama süreci sonunda kira bedeli ifa zorluğunu meydana getiren mücbir sebep doğrultusunda yeniden belirlenebiliyor.

Kiracılar dikkat! Kira indirimi talep edilebilir mi?

Koronavirüs salgını sonrasında kredi ve kredi kartı borçları ile elektrik ve su faturaları için gündeme gelen erteleme ve taksitlendirme gibi seçenekleri kiralar için de geçerli oluyor. Kiracıların mülk sahiplerine durumunu yazılı olarak bildirmesi gerekiyor.

Yargıtay kararları kiracılar için emsal olacak!

Koronavirüs salgını kira ilişkilerinde de önemli sorunlara neden oldu. Salgın ardından kira problemlerinin dava olarak mahkemelere taşındığında birçok kira probleminin çözümü emsal niteliğine sahip olacak.

Kira davaları 1 Temmuz’dan sonra patlayabilir!

Koronavirüs nedeniyle iş yeri ve konut kiralarında ödemeler yapılamıyor. Hukukçular, geçtiğimiz yıl icra dosyaları arasında yüzde 1-2 civarında olan kira ödememe oranının bu yıl yüzde 20-25’lere kadar ulaşacağını düşünüyor.

Koronavirüs salgınının kira sözleşmelerine etkisi!

Konut/mesken kiraları bakımından, salgının ifa imkansızlığı ya da aşırı ifa güçlüğüne neden olması, görece olanak dahilinde görülüyor. Ancak durum iş yeri kiralarında değişiyor. Nitekim bir kısım iş yerlerinin faaliyetleri geçici olarak durduruldu.  

Coronavirüsün kira sözleşmelerine etkisi!

Corona virus nedeniyle birçok iş yeri geçici olarak faaliyetlerini durdurdu veya idare tarafından faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi. Bu da kira bedelinin ödenmesinin zorunlu olup olmadığı konusunda tartışmalara neden oldu...

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Android kullanıcılarına inanılmaz uyarı! Hemen bakın eğer bu uygulamalar telefonunuzda varsa yandınız!

38 popüler Android oyununda bulunan bir virüs, milyonlarca cihaza bulaştı ve sürekli reklam oynatıyor. Bu virüs, telefonların performansını da olumsuz etkiliyor.

Arçelik 6144 Bulaşık Makinesi en uygun nerede bulunur, fiyatı ne kadar? 13 Mart 2023 fiyat listesi...

Ekstra hijyen fonksiyonu ile bulaşıkları virüs ve bakterilerden arındıran Arçelik 6144 Bulaşık Makinesi, 14 kişilik kapasiteye sahip. Peki, Arçelik 6144 bulaşık makinesinde bardak koruma var mı, eko program kaç dakika? İşte detaylar...

 Bu haber büyük küçük herkesi üzecek! Kuş gribi yeniden görüldü artık yumurtaları tane ile alacağız! Bu zam cep yakacak 

Son 10 yıldır türlü salgınlarla uğraşan dünya son olarak koronanın etkisinden daha yeni yeni kurtulmaya başlarken bu sefer de eskilerden tanıdığımızı bir virüsün tekrar ortaya çıktı görüldü. 

Hazır giyim ve tekstilde büyük kayıp başladı

Korona virüs salgınında üretim, yatırım ve ihracat gibi birçok alanda rekor kıran Türkiye hazır giyim ve tekstil sektörleri, korona salgını ve savaş sonrası bozulan ekonomik veriler sebebiyle zor bir dönemlerden geçiyor.

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.

Nissan’dan virüs düşmanı araba!

Müşterilerinin sürüş deneyimini iyileştirmek için çalışan Japon otomotiv devi Nissan, yeni bir ürün ile adından söz ettirdi. Nissan, ürettiği otomobillerin boya ve iç, dış parçalarında yer alabilecek virüsleri etkisiz hale getiren bir teknoloji geliştirdi.

Toyota Corolla 9 ayda ne kadar zamlandı? İşte fiyat farkı! Corolla 3 Ekim 2022 fiyat listesi

Araç fiyatları, son birkaç yılda peş peşe gelen zamlarla birlikte büyük bir değişime uğradı. Korona virüs salgınıyla birlikte devam eden çip tedariği krizine, hammadde ve taşıma maliyetlerindeki artış da katılınca tüm dünyada birçok ürün gibi otomobil fiyatları da fahiş fiyatlara yükseldi.

Dünya için tehlike çanları çalıyor! Yaşam süresi, eğitim ve hayat standartları düştü

Birleşmiş Milletler'den sıcak bir rapor geldi. BM, bugün yayımlamış olduğu raporla birlikte beklenen yaşam süresinin bazı alanlarda korona virüs pandemisi ile birlikte azaldığını açıklandı. İşte detaylar…

Tarımda yeni dönem başlıyor! Bakanlıktan yeni destek ödemesi geliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, korona virüs salgını sonrası dünyanın en çok özen gösterdiği konuların başından gelen tarım sektörü için bir eylem projesi hazırladı. Tarımda daha aktif destekleme için 65 olan teşvik sayısının sade hale getirilmesi, destek ödemesi gibi birçok konu ele alınacak.

İmalatta fiyatlar patladı daralma hızlandı Koronanın ilk dalgasından bile daha fazla

İmalat sanayiinde yaşana daralma temmuz ayında hız kazandı. Üretim ve yeni siparişlerde korona virüs salgınının ilk dalgasından bu yana en belirgin ivme kaybı yaşandı. Temmuz ayında Türkiye imalat sanayii satın alma yöneticileri endeksi 46.9'a geriledi.

Sanayinin can damarında ham madde üretimi düştü

Korona virüs salgınıyla birlikte büyük bir darbe yiyen hammadde üretiminde, krizin atlatılmasıyla birlikte bir rahatlama yaşanırken, Dünya Çelik Birliği yaptığı açıklamada küresel ham çelik üretiminin yüzde 5,9 düşerek 158,1 milyon ton olarak kaydedildiğini açıkladı.

korona virüs kira ödemeleri Haberi

korona virüs kira ödemeleri

Karar Gazetesi köşe yazarı Avukat Armağan Dergin, bugünkü yazısında 'Koronavis sürecinin kira sözleşmelerine etkisi'ni kaleme aldı. İşte o yazı...

Tüm dünyada ve ülkemizde etkisi hâlâ devam eden koronavirüs salgını birçok alanda hukuki uyuşmazlığı beraberinde getirecektir. Bu uyuşmazlıklardan karşımıza çıkacaklardan önemlileri, kira sözleşmelerinde oluşan ifa güçlüğü karşısında uyarlanması veya açılabilecek sözleşmenin feshi davalarıdır. Kira sözleşmesinin uyarlanması için taraflarca açılabilecek davalarda, yargılama süreci sonunda kira bedeli ifa zorluğunu meydana getiren mücbir sebep doğrultusunda yeniden belirlenebilir. Tarafların kira bedeline ilişkin uyarlamayı karşılıklı olarak yapabilmesi de mümkün. Dünyadaki ve ülkemizdeki olağandışı durum devam ederken, bu davanın açılarak mahkeme huzuruna taşınması davacı tarafa kısa zamanda hukuki fayda sağlamayacaktır. Yazımızn devamında salgın sebebiyle açılacak kira sözleşmesi uyarlanması davalarına ilişkin bilgi verilecek. 

Taraflar, aralarında akdedilen kira sözleşmesi hükümleri...