28 / 03 / 2024

koronavirüs açık ofis dönemini bitirecek mi

koronavirüs açık ofis dönemini bitirecek mi

Açık ofislerin sonu mu geldi? Telefonlarımızla hiçbir alana dokunmadan yaşayabilir miyiz? Koronavirüs mimariyi nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Otomatik sıcaklık kontrolü ile aklınız buzdolabınızda kalmasın! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Geniş hacimli buzdolabı isteyenler için Vestel,ekran koruma modu,wifi teknolojisi ve çocuk kilidi gibi bir çok özelliğe sahip buzdolabı ile öne plana çıkıyor. Buzdolabı kapısı açık kaldığında sizi sesli uyaran teknolojisi ile Vestel no frost buzdolabı ilgileri üstüne çekiyor.

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Vergi daireleri ve bankalar kısıtlamada açık mı?

Ülkemizde koronavirüs tedbirleri kapsamında saat 19:00'dan itibaren tam kapanmaya geçiliyor. İçişleri Bakanlığı, merak edilen soruları yanıtlandırdı. Peki, yarın vergi daireleri ve bankalar açık mı? Vergi borcu olanlar kısıtlamadan muaf mı tutulacak? İşte tüm merak edilenler...

Koronavirüs yazlıkları kışlığa çevirdi!

Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşlar Silivri'deki yazlıklara akın etmeye başladı.

Koronavirüs korkusu yazlık fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok insan tatillerini yapmak için yazlık kiralamayı ya da satın almayı seçiyor. Bu durum da Çeşme'den Şile'ye, Bodrum'dan Kaş'a kadar yazlık bölgelerde fiyatların yükselmesine yol açtı.

Kiralık villalara koronavirüs ilgisi!

Koronavirüs sonrası izole tatil isteyen vatandaşlar kiralık villalara yöneldi. Kaş, Kalkan, Adrasan, Bozburun, Çeşme, Datça, Fethiye, Bodrum, Marmaris’te kiralık villa ve butik otellerin dolulukları temmuzun başından bu yana yaklaşık yüzde 100’lere ulaşmış durumda...

Koronavirüs ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok sektör ve kurum evden çalışma uygulamasına geçti. Evden çalışma uygulamasından verim alan, maliyeti azalan şirketlerin ofislerini küçülteceği veya tamamen uzaktan çalışmaya geçeceği öngörülüyor. Peki bu durum ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

Koronavirüs gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Koronavirüs konut sektörünü de etkilemeye devam ediyor. Peki sektör salgından nasıl etkilenecek? Konut satışları artacak mı? Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu....

Koronavirüs: Salgın hastalıklara karşı nasıl şehirler inşa edilebilir?

Koronavirüs salgını evimizin kapısının önünden başlayarak tüm dünyayı tehlikelerle dolu bir doğal alana dönüştürdü. Peki salgın hastalıklara karşı nasıl şehirler inşa edilebilir?

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Koronavirüs gayrimenkulde 4 sınıfı etkilemedi!

EY Türkiye Kurumsal Finansman Bölümü Kıdemli Direktörü Gün Gökkaya, koronavirüsün gayrimenkulde 4 sınıfı deviremediğini ifade etti. Gökkaya, koronavirüse daha dayanıklı gayrimenkul sınıflarını açıkladı...

koronavirüs açık ofis dönemini bitirecek mi Haberi

koronavirüs açık ofis dönemini bitirecek mi

Açık ofislerin sonu mu geldi? Gökdelenlerin işi bitti mi? Telefonlarımızla hiçbir alana dokunmadan yaşayabilir miyiz? Koronavirüs dünyanın her yerinde en çok kalabalık kentleri vururken; Guardian gazetesi yazarı Oliver Wainright, mimarinin ve şehir planlamacılığının bu büyük sağlık krizinden ne gibi sonuçlar çıkarabileceğini masaya yatırdı.

Aslında büyük kentler ve binaların şekillenmesinde salgınlar hep etkili oldu.

19'uncu yüzyılda yaşanan kolera salgınları, kanalizasyon sistemlerinin gereğini, onların üzerindeki yolların daha geniş ve düz olmasının, nüfusun dengeli yayılmasının önemini ortaya çıkarmış ve modern şehirleri şekillendirmişti.

1855'te Çin'de başlayan üçüncü veba pandemisi farelere karşı küresel savaş sürecinde, kentlerdeki atık su borularından, kapı eşikleri ve bina temellerine kadar birçok şeyi değiştirdi. Modernizmin tertemiz görünüşlü estetiği de sanatoryumların beyaza boyalı, havadar, bol güneş alan odaları ve temiz beyaz fayanslı banyoları düşünüldüğünde...