19 / 04 / 2024

Koronavirüs emlak piyasası

Koronavirüs emlak piyasası

Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feride Bahar Işın yaptığı açıklamada "Yaptığımız araştırmaya göre, dijital dönüşüm ve salgın, emlak sektöründe hızlı bir trend kaymasına neden olacak." diye konuştu.

Koronavirüs emlak piyasasını etkiledi mi? 

Keypoint Gayrimenkul Kurucusu Tarık Seçkin, "Şu anda Gayrimenkul ve Emlak piyasasındaki işlem sayısı yüzde 70 oranında düştü. Düşüşün en büyük sebebi toplumun içinde bulunduğu tedirginlikle birlikte değişen ihtiyaç ve öncelikler" dedi...

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Emlak piyasasında yatırım tercihleri değişti: Yeni gözde sosyal arsalar!

Konut fiyatlarının hızla yükselmesi emlak piyasasındaki yatırım araçlarının sıralamasını değiştirdi. Konut almakta zorlanan vatandaşlar, bütçelerini sosyal arsa projelerinde kullanıyor. Böylece hem zamandan hem de maddi kaynaklardan tasarruf etmiş oluyor.

ECB'den emlak piyasası analizi: Faiz artırımları risk yaratıyor! 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından, Finansal İstikrar Raporu  yayımlandı ve veriler açıklandı. ECB, raporda sıkılaştırma ile beraber emlak piyasasında "fiyat düzeltme riskinin" yükseldiği uyarısını yaptı. İşte ayrıntılar...

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı: Emlak piyasası...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yaptığı açıklamada tüm dünyada dengeleri alt üst eden koronavirüs salgınında yüksek fiyatlarla daha fazla borçlanılması sebebiyle son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak piyasasının Avro Bölgesi bankaları için önemli bir "güvenlik açığı" olduğunu bildirdi.

Küresel emlak piyasasında balon var mı?

Kovid-19 salgını sırasında dünya genelinde tarihi seviyeye yükselen emlak fiyatları, yeni bir emlak balonu oluşup oluşmadığı sorusunu akıllara getirdi. Wall Street’in ünlü emlak analisti Ivy Zelman, emlak piyasasını ve artan fiyatları değerlendirdi.

2022'de emlak piyasasını neler bekliyor?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı, emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, 2022'de emlak piyasasını nelerin beklediğine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte İsa Demir'in o yazısı...

Rusya'da emlak piyasası hareketlendi!

Rusya emlak piyasasında ofis, ticari emlak ve street retail segmentlerinde koronavirüs salgının ardından canlanmanın devam ettiği belirtiliyor.

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

Küresel emlak piyasasında 'pandemi' patlaması!

Korona virüs kısıtlamalarının etkisi azaltmasıyla emlak piyasasında keskin bir artış yaşandı. ABD’de emlak sahiplerinin gelirleri toplamda 1 trilyon dolara ulaşırken, İngiltere’de ise kötü ekonomik tablonun düzeleceği düşünülüyor.

Mersin'de emlak piyasası hareketlendi! Fiyatlar uçtu!

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi, emlak piyasasını da canlandırdı. Taşucu'nda 25 yıldır emlakçılık yapan Mesut Katı, bir yıl öncesine kadar 180-200 bin TL olan konut fiyatlarının 350-400 bin TL'ye, bin TL olan konu kiraların ise 4-5 bin TL olduğunu belirtti.

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi.

Koronavirüs emlak piyasası Haberi

Koronavirüs emlak piyasası

Emlak sektöründe yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası yaşanacak olan gelişme ve beklentilere yönelik araştırma, tüketicilerin, çevreye duyarlı ve dışa bağımlılığı az konutları daha çok tercih edeceğini ortaya çıkardı.

Anadolu Ajansı'ndan Erhan Cihan Ünal'ın haberine göre, Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feride Bahar Işın, salgından sonra emlak sektörünün geleceğine yönelik bir araştırma yaptı.

Ticari mülkler ile konut piyasasındaki değişimin yönü ile beklentileri belirleyebilmek amacıyla toplamda 262 tüketiciye, satın almayı düşündükleri konutun özellikleri ve satın alma sürecinde tercih edecekleri yöntemler soruldu.

Balkonlu konut tercih nedeni


Buna göre, araştırmaya katılanların yüzde 74'lük kısmı gelecekte satın almayı düşünecekleri evin yeterli büyüklükte bir balkonu veya kış bahçesi olması gerektiğini bildirdi. "Ev mi büyük olsun, balkon mu?" sorusuna kadınların yüzde 60'ı, erkeklerin de yüzde 81'i balkonun büyük...