24 / 04 / 2024

Koronavirüs emlak piyasasını etkiledi mi 

Koronavirüs emlak piyasasını etkiledi mi 

Keypoint Gayrimenkul Kurucusu Tarık Seçkin, "Şu anda Gayrimenkul ve Emlak piyasasındaki işlem sayısı yüzde 70 oranında düştü. Düşüşün en büyük sebebi toplumun içinde bulunduğu tedirginlikle birlikte değişen ihtiyaç ve öncelikler" dedi...

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Uzmanlar peş peşe açıkladı! İstanbul’daki o ilçelerde kira fiyatları düşecek! İşte İstanbul emlak piyasasının hali!

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz haftalarda meydana gelen depreminin ardından İstanbullu vatandaşlar da deprem korkusu çekmeye başladı. Bu korku emlak piyasasında da hareketlenmelere neden olacak. İşte detaylar!

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı: Emlak piyasası...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yaptığı açıklamada tüm dünyada dengeleri alt üst eden koronavirüs salgınında yüksek fiyatlarla daha fazla borçlanılması sebebiyle son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak piyasasının Avro Bölgesi bankaları için önemli bir "güvenlik açığı" olduğunu bildirdi.

Küresel emlak piyasasında balon var mı?

Kovid-19 salgını sırasında dünya genelinde tarihi seviyeye yükselen emlak fiyatları, yeni bir emlak balonu oluşup oluşmadığı sorusunu akıllara getirdi. Wall Street’in ünlü emlak analisti Ivy Zelman, emlak piyasasını ve artan fiyatları değerlendirdi.

2022'de emlak piyasasını neler bekliyor?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı, emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, 2022'de emlak piyasasını nelerin beklediğine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte İsa Demir'in o yazısı...

Rusya'da emlak piyasası hareketlendi!

Rusya emlak piyasasında ofis, ticari emlak ve street retail segmentlerinde koronavirüs salgının ardından canlanmanın devam ettiği belirtiliyor.

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Mersin'de emlak piyasası hareketlendi! Fiyatlar uçtu!

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi, emlak piyasasını da canlandırdı. Taşucu'nda 25 yıldır emlakçılık yapan Mesut Katı, bir yıl öncesine kadar 180-200 bin TL olan konut fiyatlarının 350-400 bin TL'ye, bin TL olan konu kiraların ise 4-5 bin TL olduğunu belirtti.

Koronavirüs ev planlarını değiştirdi!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yaşam alışkanlıklarını farklı bir boyuta taşıdı. İç Mimar Hakan Cengiz daha sterlin ve izole bir yaşam için neler yapılabileceğiyle ilgili öngörülerini paylaştı....

Deprem ve koronavirüs riski, rotalarını teknede yaşama çevirdi!

Deniz ve doğa tutkunu Önem ve Serhan Oğuz çifti, deprem ve koronavirüs riski sebebiyle yaşamlarının büyük bir bölümünü, Tuzla Marina'ya demirledikleri teknelerinde sürdürüyor.

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.

Koronavirüs emlak piyasasını etkiledi mi  Haberi

Koronavirüs emlak piyasasını etkiledi mi 

Sektörün önemli firmalarından olan Keypoint Gayrimenkul’ün kurucusu Tarık Seçkin, koronavirüsün emlak piyasasına olan etkilerini değerlendirdi. Seçkin,  "11 Mart 2020’de Küresel Pandemi olarak ilan edilen Yeni Corona Virüs’ün (COVID-19) hızla yayılması ve artan tedirginlik, hükümetler tarafından virüsle mücadele kapsamında alınması gereken önlemleri beraberinde getirdi. Bu önlemler arasında olan seyahat kısıtlamaları, küresel piyasaları ciddi bir şekilde etkiledi" diye konuştu.

Gayrimenkul ve emlak sektörünün, küresel bazda en çok etkilenen sektörlerden olmaya aday olduğuna dikkat çeken Seçkin, "Her ne kadar önümüzdeki süreçte,  COVID-19 salgını’nın emlak ve gayrimenkul piyasası üzerinde oluşturacağı etkileri tam olarak öngöremesek de, salgın piyasa üzerindeki sert etkisini yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Şu anda gayrimenkul ve emlak piyasasındaki işlem sayısı yüzde 70 oranında düştü. Düşüşün en büyük sebebi toplumun içinde bulunduğu tedirginlikle birlikte...