20 / 04 / 2024

koronavirüs emlak sektörü 2020

koronavirüs emlak sektörü 2020

Esenyurt'ta yükselen ve Sanayinin Modern Geleceği olarak ifade edilen Modern Sanayi Merkezi projesinin yüzde 70'i tamamlandı. Biz de hem projenin, hem de emlak sektörünün son durumu hakkında Alzamil Yatırım Müdürü Ogeday Çuhadar ile bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...

Coronavirüs konut talebinde trendleri değiştirecek! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs gayrimenkul ilanlarını dahi etkiledi. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, virüsün konut talebi konusunda trendleri değiştireceğini, vatandaşların şu dönemde internette dolaşan saçma ve gerçek dışı ilanlara çok dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.

Koronavirüs emlak sektörünü etkiledi mi? 

Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, koronavirüsün emlak sektörünü etkilediğini söyledi. Küçüker, "Mayıs ayını belki sıkıntılı geçireceğiz ama ondan sonraki süreç Alanya’yı çok iyi bir sezon bekliyor" dedi... 

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

2023 emlak sektörü durağan geçti, arsa ve arazilere talep zirve yaptı!

2023 yılı emlak sektörü açısından çok durağan bir yıl olurken, arsa ve arazilere talep zirve yaptı.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

Emlak sektörü alarm veriyor: Konutta kriz derinleşiyor!

Konutta finansmana erişim zorluğu rakamlara yansıdı. Bankaların kredi musluklarını kısması ve yüksek kredi faizleri emlak sektöründe krize davetiye çıkarıyor. İnşaat sektörü temsilcileri, “Böyle sürerse pazar yüzde 30 daralır” değerlendirmesi yapıyor. İşte detaylar...

Çin’den krizdeki emlak sektörünü destekleme sinyali geldi!

Çin Komünist Partisi politbürosu son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak sektörü başta olmak üzere ekonomide toparlanma sözü verdi. Söz konusu bu karar piyasalar tarafından coşku ile karşılandı.

Çin'den emlak sektörüne 148 milyar dolarlık kurtarma paketi geliyor!

Pekin'in, şirketler borç yükü altında ezilirken ve nakit sıkışıklığı yaşanması sebebiyle inşaatlar durmuşken emlak sektörünü canlandırmak amacıyla 148 milyar dolarlık bir paket üzerinde çalışma sürdürdüğü belirtildi. İşte paketle ilgili tüm ayrıntılar...

koronavirüs emlak sektörü 2020 Haberi

koronavirüs emlak sektörü 2020

Esenyurt'ta yükselen ve Sanayinin Modern Geleceği olarak ifade edilen Modern Sanayi Merkezi projesinin inşaatı tamlanıyor. Alzamil Yatırım Müdürü Ogeday Çuhadar, emlak sektörü ve Modern Sanayi Merkezi projesinin son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu...

1. Modern Sanayi Merkezi Projesinin son durumu nedir? Yüzde kaçı tamamlandı?

Alzamil - Etiman - Haliç SanayiKooperatifi işbirliği ile hayata geçirilen Modern Sanayi Merkezi'ni inşaatının yüzde 80’i tamamlananmış durumda.

2. Projenin teslimat tarihi nedir? Covid-19 teslimat sürecinizi etkileyecek mi?

2020 içinde teslim planlanmaktadır. Halihazırda teslim planlamamızda bir değişiklik yapılmamıştır, ancak covid 19 riski ve olası etkileri, hükümetimizin bu konudaki yönlendirmeleri dikkatle takip edilmektedir.

3. Projenin yüzde kaçı satıldı? Şimdiye kadar projenin yüzde 40'ı satıldı. Satışlarınız covid-19'dan nasıl etkilendi?

Projemizde gerçekleşen satışlar metrekare bazında yüzde 45’i geçmiş durumdadır. Covid-19 riskinin henüz...