18 / 04 / 2024

koronavirüs kira fiyatlarını etkiledi mi

koronavirüs kira fiyatlarını etkiledi mi

Koronavirüs salgınıyla berabar yazlık bölgelerde talep edilen kira fiyatları yüzde 5 ile yüzde 15 arasında arttı...

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!

Konut kira fiyatları gündemden düşmüyor.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira fiyatlarının düştüğünü söylese de sektör mensupları kiralarda düşüşün olmadığını sadece yavaşladığını ve yurttaşların gelirlerinin yarısını kiraya verdiğini açıkladı. 

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında Kasım depremi! Çiftçiler hemen yeni ay fiyatlarına bakın! SON DAKİKA! 

Çiftçiler buğday, arpa, mısır fiyatlarının yeni aya nasıl başladığını araştırıyor. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları ne kadar? İşte 6 Kasım 2023 fiyat listesi...

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında dolar ve yüksek faiz depremi! Hangi borsada fiyatlar kaç TL? Çiftçiler şimdi bakın!

Dolar endeksinin artış göstermesi, yüksek faiz ortamının devam edeceğine ilişkin endişeler ve üretim tahminlerinin artmasıyla buğday, mısır fiyatlarını etkiledi. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bu haftaya nasıl başladı? İşte 30 Ekim 2023 fiyat listesi...

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında yeni hafta depremi! Borsalar bir bir duyurdu! Çiftçilere flaş haber! 

Çiftçiler borsalarda buğday, arpa ve mısır fiyatlarının yeni haftaya nasıl başladığı merak konusu oldu. İşte son dakika gelişmeleri ve buğday, arpa, mısır 23 Ekim 2023 fiyat listesi...

Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

Son iki senede Türkiye'de konut arzının talebi karşılamamasından kaynaklı ev ve kira fiyatları uçtu. Yurttaşın kiralık konut sıkıntısını çözmek için harekete geçen firmalar, kamu-özel sektör işbirliğiyle 500 bin konut üretme hedefinde sona yaklaştı. Söz konusu projenin Avrupa'da örnekleri var.

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son dakika depremi! Çiftçiler hemen borsa rakamlarına bakın! Bir bir sıralandı! 

Buğday, arpa ve mısır fiyatları için son güncellemeler yakından takip ediliyor. Çiftçiler borsa borsa son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatlarını araştırıyor. İşte 9 Ekim 2023 fiyat listesi...

Buğday fiyatları 3 yılın en düşüğünde! Çiftçiler aman dikkat: Buğday, arpa, mısır fiyatları Ekim'e nasıl başladı?

Çiftçiler son dakika buğday, arpa, mısır fiyatlarını merakla araştırıyor. Peki yurt içi piyasalarda son dakika rakamlar ne oldu? İşte buğday, arpa, mısır 2 Ekim 2023 fiyat listesi...

koronavirüs kira fiyatlarını etkiledi mi Haberi

koronavirüs kira fiyatlarını etkiledi mi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının Türkiye’de etkilerinin görülmeye başlanması ile beraber yazlık ve yayla evi şeklinde ikincil konut talebi de arttı. Endeksa’nın analizlerine göre salgın etkisi görülmeye başlandıktan hemen sonra ülke genelinde talep edilen konut kira bedeli yüzde 6; müstakil konutların kira bedeli yüzde 18; yazlık bölgelerde talep edilen kira bedelleri ise yüzde 5 ile yüzde 15 arasında arttı. 

Yazlık bölgelerde son 1 seneye bakıldığında ise, konut kiralarının en fazla Datça, Alanya, Fethiye, Ayvalık, Marmaris, Alaçatı ve Kuşadası’nda arttığı belirtildi.

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com verilerine göre, artan fiyatı karşılayacak işlemler yapılmıyor. Fiyat artışı yaşanırken, yazlık ve yayla evlerine talep, salgının etkilerinin ilk görülmeye başlandığı dönemdeki kadar yüksek oranlarda değil. 

Endeksa’ya göre,  yaz döneminde turistik tesislerde alınacak önlemler de...