20 / 04 / 2024

köy alanı sınırı

köy alanı sınırı

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarı sınırının tespiti, valiliklerce birisi harita mühendisi olmak üzere en az üç kişilik bir komisyon tarafından yapılıyor. Peki, köy yerleşik alan sınırı nedir?

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Sosyal medyada kira krizi tam gaz: Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa çok kişi evsiz kalır, sokakta kalır!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira anlaşmazlıkları, sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. İnşaat Mühendisi mühendisyen isimli kullanıcı, kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa ne olacağını sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

TÜRK-İŞ açıkladı! Yoksulluk sınırı 50 bin lirayı geçti...

TÜRK-İŞ'in şubat ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı doğrultusunda yaptığı araştırma kapsamında; açlık sınırı 16 bin 257 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya çıktı. Buna göre, bekâr bir çalışanın ‘yaşama masrafı’ de aylık 21 bin 189 TL’ye kadar çıktı. 

Ev sahipleri zengin, kiracılar yoksul mu? Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a yüzde 25 zam sınırı tepkisi!

Ev sahipleri, sosyal medya üzerinden sık sık kiracılarıyla yaşadıkları anlaşmazlıkları dile getiriyor. Peki yüzde 25 kira sınırı adil mi? İşte mağdur bir ev sahibinin X hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kirada yüzde 25 zam sınırını kaldırmak çare olmaz, sorun kaynağından çözülmeli!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. Hükümet tarafından net bir açıklama yapılmazken, ev sahibi- kiracı sorununun çözümü için yasa değişikliği önerisi geldi.

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporunda yer alan rakamlara göre; Ocak 2024'te Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 Türk Lİrası olarak belirlendi. 

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 sınırının büyük bir hata olduğunu söyleyen Tebernüş Kireçci, bu hataya devam edilmesi halinde daha kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirtti.

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yayımlanan yönetmelikle faizsiz konutta sözleşme sınırı 7.2 milyon liraya yükseltildi...

2023 yılında yoksulluk sınırı 20 bin 713 TL yükseldi!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının aralık ayı sonuçlarına göre, açlık sınırı 16 bin 483 TL'ye kadar çıkarken, yoksulluk sınırı da 47 bin TL'ye yaklaştı. Açlık sınırı 2023 yılının tümünde 7 bin 424 TL'de yoksulluk sınırı da 20 bin 713 TL yükseldi.

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

köy alanı sınırı Haberi

köy alanı sınırı

Köy yerleşik alan sınırı nedir?

Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği gereğince, köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarının tespiti, valiliklerce birisi harita mühendisi olmak üzere en az üç kişilik bir komisyon tarafından yapılıyor.


Sınır tespiti 1:1000, 1:2000 veya 1:5000 ölçekli halihazır haritalar veya kadastro paftaları üzerine yapılıyor, akabinde il idare kurulunun onayına sunuluyor. Peki, köy yerleşik alan sınırı nedir? Köy yerleşik alan sınırı nasıl tespit edilir?


Yönetmelik gereğince, aynı köyün mülki sınırları içinde kalmakla birlikte köy yerleşik alanı ile civarının dışında kalan mezralarda mevcut köy ortak yapıları yok ise yerleşik alan ve civarı tespiti yapılamıyor.


Köy ortak yapılarının bulunduğu mezralarda ise, yerleşik alan ve civarı tespiti, köy yerleşik alan ve civarının tespiti ile ilgili usullere uyulmak koşuluyla yapılıyor.


Köy ve mezralar ile civarının yerleşik...