25 / 04 / 2024

köy Gelişme alanı uygulama yönetmeliği

köy Gelişme alanı uygulama yönetmeliği

Gelişme alanı nedir? İnkişaf alanı olarak da bilinen gelişme alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanıyor...

İnşaat sektöründe şaşırtan gelişme: Fiyatlar bu kez yükselmedi düştü!

İnşaat maliyetlerindeki artış sık sık gündeme gelirken şaşırtan bir gelişme yaşandı. 360 TL olan seramik fiyatı 260 TL'ye indi. Yaşanan durumu resmi X hesabından paylaşan yazar Barış Soydan, Avrupa'daki durgunluk nedeniyle büyük düşüş olduğunu belirtti.

Milyonlarca çalışan şok olacak! Kıdem tazminatında flaş gelişme! Çok ciddi problemler var...

Katıldığı bir programda ekonomi gündemine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, kıdem tazminatı konusunda şok açıklamalarda bulundu. Kıdem tazminatında flaş gelişme...

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık yeme içme alanı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Eskişehir Akarbaşı Mahallesi'nde yer alan yeme içme alanını kiraya verecek. İşte 20 Eylül'de gerçekleştirilecek ihale ile ilgili detaylar...

Ek MTV'de can sıkan gelişme! Büyük ceza kapıda

MTV ile ilgili yeni gelişme. Torba yasayla meclise gelerek kabul edilen ve çok tartışılan ek MTV için itirazlar sürüyor. Ancak yasanın iptali için yapılan itirazların sonucunu beklemeniz ve ek MTV'yi ödememeniz halinde de büyük cezalar gelebilir. İşte tüm detaylar...

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme, Yalıkavak, Kıyıkışlacık'a 3 yeni proje! 170 milyon dolarlık yatırım! 

Akfen GYO Kadıköy Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık’ta yer alan 3 yeni projeyi 2026'ya kadar bitirmeyi planlıyor. İşte ayrıntılar... 

Darülaceze Kadıköy'de konut satacak! İstanbul'da konut arayanlar dikkat!

Darülaceze Başkanlığı, İstanbul Kadıköy'de yer alan konutu satışa çıkardı. Konutun satış ihalesi 14 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

İstanbul Kadıköy'de yer alan, "Perili Köşk" ismiyle de bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık olarak 450 milyon TL muhammen bedelle 2 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor. 

Geri sayım başladı! Altın ve dolar için flaş gelişme! Rakamlar bugün su yüzüne çıkıyor

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, bugünün altın ve dolar için çok kritik bir olacağını söylemişti.  Altın ve dolar için bugün rakamlar su yüzüne çıkıyor. Kritik gelişme içi son saatler, geri sayım başladı!

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Market raflarını direkt etkileyecek

Türkiye'de son dönemde fiyatı en çok artan ürünlerin başında gelen ayçiçek yağıyla ilgili flaş bir gelişme yaşanıyor. Trakya'da büyük bir alanı eken çiftçiler, yüksek verim için yağı bekliyor. Eğer istenilen verim gelirse ayçiçek yağında indirimler olacak.

Akiş GYO'nun Kadıköy arsası davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun Kadıköy Erenköy'de bulunan arsasına ilişkin açılan davada yeni bir gelişme oldu. 

Kadıköy'de riskli bina endişesi!

2019 senesinde Silivri'de meydana gelen deprem sonucunda Kadıköy'de hasar alan binada oturan sakinler binaların yıkılma endişesiyle yaşıyor. 

Kadıköy'de 70 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul Anadolu 23. İcra Dairesi Kadıköy'de yer alan binayı 70 milyon TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Akiş GYO'nun Kadıköy arsasının davasıyla ilgili yeni gelişme!

Akiş GYO'nun Kadıköy Erenköy'deki taşınmazıyla ilgili açılan davada yeni gelişme yaşandı. T.C. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi'nin 2019/1239 sayılı ısrar (direnme) kararı bozuldu. 

köy Gelişme alanı uygulama yönetmeliği Haberi

köy Gelişme alanı uygulama yönetmeliği

Gelişme alanı nedir?

İnkişaf alanı olarak da bilinen gelişme alanı, varsa üst ölçek plan kararlarına uygun olarak, imar planında kentin gelişmesine ayrılmış olan alan olarak tanımlanıyor.


Gelişme alanlarına ilişkin yasal esaslar Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında şu şekilde açıklanıyor.


Bir parselin bulunduğu imar adasına ait parselasyon planı yapılıp belediye encümenince kabul edilip Tapu'ya tescil edilmeden o adadaki herhangi bir parsele yapı ruhsatı verilemez. 


Gelişme alanları ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanları hariç, yerleşme alanlarında yapı ruhsatı düzenlenebilmesi için yol, su, kanalizasyon, gibi teknik altyapı hizmetlerinin götürülmüş olması şarttır. İlgili kurum ve kuruluşların, yerleşme alanlarında teknik altyapının götürülmesiyle ilgili gerekleri ivedilikle yerine getirmesi zorunludur.



Yapı ruhsatı verilmesine ilişkin işlemler sırasında ilgili yapıya ait numarataj bilgileri belediyelerin numarataj işleminden sorumlu birimleri tarafından ilgili idareye elektronik ortamda...