28 / 03 / 2024

köysel dönüşüm projesi 2015

köysel dönüşüm projesi 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin açıklamalarına göre köy ve kırsal alanlarda da dönüşüm başlatılacak. Peki, köysel dönüşüm projesi nedir? Köysel dönüşüm projesi nasıl olacak?

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi yaklaşık 3 milyar TL’ye mal oldu!

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konutun temel atma töreni 9 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 12.00’de yapılacağı duyuruldu.

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 560 bağımsız birim yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci uygulama etabında 560 bağımsız birimin yıkımı gerçekleşti.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi’nde tahliye ve yıkım işlemleri tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü ve dördüncü etabında inşa edilecek yaklaşık bin konut için tahliye ve yıkım işlemlerini tamamladı.

Bursa Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başlıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde devam eden 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başlıyor.

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesi için yeni ihale 10 Aralık'ta!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kayseri’nin en prestijli projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci uygulama etabı bloklarından D blokun yapım ihalesi 10 Aralık Perşembe günü saat 11:00’de yapılacak. 

köysel dönüşüm projesi 2015 Haberi

köysel dönüşüm projesi 2015

Köysel dönüşüm projesi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin açıklamalarına göre  köy ve kırsal alanlarda da dönüşüm başlatılacak. 


Köysel dönüşüm projesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının köylerde yapılması hedefleniyor.


Köy ve kırsal alanlarda yapılacak dönüşümün; o yörenin mimarisine uygun bir şekilde yapılması hedefleniyor. Bu nedenle yöresel alanlarda yapılacak olan bu projelerin inşaat aşamasında yöresel inşaat malzemesi kullanılması planlanıyor.


Sadece binalarla sınırlı kalmayan köysel dönüşüm projesinde, ambar olarak kullanılan serenderlerin ve köy konaklarının da bu kapsamda aslına uygun bir şekilde inşa edilmesi ve yapılacak olan dönüşümde o yörenin kimliğine ve dokusuna aykırı adımlar atılmaması hedefleniyor. 


Proje kapsamındaki alanların ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılacak dönüşüm çalışmaları kapsamında köylerde ve yörelerde yaşayanlara daha güvenli ve sağlıklı binaların yapılması amaçlanıyor.


Köysel dönüşüm projesi uygulanacak...