24 / 04 / 2024

Köysel dönüşüm projesi nedir?

Köysel dönüşüm projesi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin açıklamalarına göre köy ve kırsal alanlarda da dönüşüm başlatılacak. Peki, köysel dönüşüm projesi nedir? Köysel dönüşüm projesi nasıl olacak?



Köysel dönüşüm projesi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin açıklamalarına göre  köy ve kırsal alanlarda da dönüşüm başlatılacak. 


Köysel dönüşüm projesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının köylerde yapılması hedefleniyor.


Köy ve kırsal alanlarda yapılacak dönüşümün; o yörenin mimarisine uygun bir şekilde yapılması hedefleniyor. Bu nedenle yöresel alanlarda yapılacak olan bu projelerin inşaat aşamasında yöresel inşaat malzemesi kullanılması planlanıyor.


Sadece binalarla sınırlı kalmayan köysel dönüşüm projesinde, ambar olarak kullanılan serenderlerin ve köy konaklarının da bu kapsamda aslına uygun bir şekilde inşa edilmesi ve yapılacak olan dönüşümde o yörenin kimliğine ve dokusuna aykırı adımlar atılmaması hedefleniyor. 


Proje kapsamındaki alanların ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılacak dönüşüm çalışmaları kapsamında köylerde ve yörelerde yaşayanlara daha güvenli ve sağlıklı binaların yapılması amaçlanıyor.


Köysel dönüşüm projesi uygulanacak pilot köyler Aralık 2014 tarihinde belirlendi. Belirlenen köyler şu şekilde;


1.Kütahya

Arslanapa İlçesi -Kureyşler köyü (57 hak sahibi)


2.Kahramanmaraş

Göksu İlçesi -Gücüksu köyü (76 hak sahibi)


3.Karaman

Merkez-Güldere köyü (79 hak sahibi )


Kırsal dönüşüm için pilot köyler belirlendi!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön