20 / 04 / 2024

kozandaki tarihi konaklar

kozandaki tarihi konaklar

Belediyeye bağlı İskele tesislerinde gazetecileri misafir eden Başkan Musa Öztürk, kahvaltı sonrası belediye faaliyetleri ve güncel konular üzerine gazetecilerle sohbet etti.

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi!

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi ve proje detayları...

Sivas'ta metruk konaklar restore ediliyor!

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Bilecik Osmaneli'deki 150 konağın restorasyonu 2022'de bitecek!

Bilecik Osmaneli'ndeki tarihi konakların restorasyonla turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de devam etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tescilli 150 konağın restorasyonunu 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Midyat'ta tarihi ev ve konaklar kafelere dönüştü!

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan tarihi konak ve binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştü.

Edirne'de yıkılmaya yüz tutmuş konaklar onarıldı!

Edirne Valiliğince geçen sene başlatılan Edirne Konaklarını İhya Projesi kapsamında tarihi konaklar onarıldı.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

İzmit'teki tarihi konaklar restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, 20. yüzyılın ilk döneminden kalma tarihi konakları da restore ediyor.

Afyon Sandıklı'daki tarihi konaklar hizmete açıldı!

Çalışmalarına devam eden Sandıklı Belediyesi, ilçede yer alan tarihi konakları baştan aşağı yenileyerek hizmete açtı.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

kozandaki tarihi konaklar Haberi

kozandaki tarihi konaklar

Ülkede bir kaos olduğunu ve millet olarak morale ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Öztürk; “Öncelikle her geçen gün sayıları artan şehitlerimize Allah’tan rahmet milletimize başsağlığı diliyorum. Maalesef ülkemizin doğusundaki birçok şehirden yayın yasakları nedeni ile sağlıklı haber alamıyoruz. İnşallah üst akıl dediğimiz bizi yönetenler yaşanan bu olaylara bir açıklık getirirler” dedi.

“Yeni Büyükşehir Yasası belediye başkanlarının yetkilerini kısıtlıyor”

Belediye olarak ilçede önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Öztürk, iki yıldır Kozan’ı yeniden tanzim etmeye çalıştıklarını belirtti. Büyükşehir yasasının uygulamasında büyük sıkıntılar olduğunu ve halkın seçtiği belediye başkanının yetkilerinin kısıtlandığını ifade eden Başkan Öztürk, her şeye rağmen Adana Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek birçok belediye başkanının göze görünmediği için yapmak istemediği altyapı sorununu ilk iki yıl içerisinde tamamladıklarını söyledi.

“Kozan’daki tarihi konakları butik...