27 / 04 / 2024

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 



AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklar alanındaki çalışmaları inceledi. 

Habertürk'te yer alan habere göre Milletvekili Tüfenkci, Yeşilyurt’un geçmişten geleceğe taşınacak kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalara gereken desteği verdiklerini de dile getirdi.

Hıroğlu Mahallesinde tarihi konakların restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt’un tarihi konaklarını kültürel yapılarına uygun olarak restore ederek gelecek kuşaklara taşımak adına ciddi yatırımlar yapan Yeşilyurt Belediyesinin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Yeşilyurt’un iç ve dış turizmde hak ettiği konuma ulaşması noktasında tarihi konakların, camilerin ve evlerin restore edilmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi’nin tarihi değerleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara taşımak adına çok ciddi yatırımlar yaptığını dile getirdi. 


Geri Dön