18 / 04 / 2024

kredi derecelendirme kuruluşları

kredi derecelendirme kuruluşları

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, kredi derecelendirme kuruluşları ile ilgili açıklamalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e sordu.

SP Türkiye raporunu yarın açıklayacak!

Kredi derecelendirme kuruluşu S P cuma günü yapacağı değerlendirme öncesi Türkiye'nin kredi notunda herhangi bir değişiklik beklemeyen ekonomistler, negatif olan kredi notu görünümünün durağana çevrilebileceğini dile getiriyor.

Alaeddin Babaoğlu: Kredi derecelendirme kuruluşları yasaklanmalı!

Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, kredi derecelendirme kuruluşlarının 2008 krizinde şirketlere en iyi reytingleri verdiğini belirterek, "Bunların oldukları sistemde yasaklanmaları lazım" dedi.

Mahmut Bilen: Kredi derecelendirme kuruluşları, kendi güvenilirliğini sarsıyor!

SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilen, yaptığı yazılı açıklamada, küreselleşmenin sermaye piyasalarının serbestlik kazanması, kambiyo kontrollerinin kaldırılması ve kredi derecelendirme kuruluşlarının önemini artırdığını be

Ali Dumankaya: Kredi notu artınca, inşaat sektörü hareketlendi!

Dumakkaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, Türkiye'nin kredi derecelendirme kuruluşları tarafından yatırım yapılabilir ülke seviyesine çıkarılmasıyla inşaat sektöründe yükselişe geçildiğini belirtti...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Doğal gazda fiyatların ne zaman düşeceği açıklandı! İşte çok merak edilen o tarih!

Geçtiğimiz sene başından bu yana dünya ekonomisini tarihte görülmemiş şekilde sarsan doğal gazdan bu kez de bir tahmin geldi. Dünyanın en büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch, gaz fiyatlarındaki düşüş için tarih bildirdi.

Dünyaca ünlü kuruluş Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, kredi notunu düşürmesinin nedenlerini; gevşek para politikası, düşük döviz rezervi ve TL'deki kırılganlık olarak açıkladı.  

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın kredi notu düşürüldü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve S-P tarafından Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa'nın notu düşürüldü. 

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's: Türkiye'nin 2020'de yüzde 5'lik büyüme hedefi var!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin Yeni Ekonomik Programı'ndaki (YEP) büyüme hedeflerinin makro dengesizlikleri artırabileceğini aktardı.

Sur Yapı ulusal ve uluslararası ölçekte yatırım yapılabilir kategorisinde!

Dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşları arasında yer alan JCR-Eurasia Rating, Sur Yapı ve Sur Enerji’nin ulusal ve uluslararası ölçekte yatırım yapılabilir kategorisinde olduğunu duyurdu.

Yapı denetim kuruluşları kura ile belirlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yapı Denetimi Hakkındaki Kanun'da yapılan düzenleme ile ilgili, "Artık yapı denetim kuruluşlarını Bakanlığımız kura sistemi ile belirleyecek" dedi.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğ 2018!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Daire Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı... 

Cox's Bazar'da Türk kuruluşların yaptırdığı evlerin sayısı artıyor!

Bangladeş'in Cox's Bazar'daki kamplarda Türk yardım kuruluşlarının inşa ettiği bambu ev sayısı yaklaşık 8 bin 800'ü buldu...

YDA İnşaat'ın kredi derecelendirme notu güncellendi!

YDA İnşaat'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamaya göre, kredi derecelendirme notu güncellendi..

Rönesans Holding'in kredi derecelendirme notu güncellendi!

Rönesans Holding A.Ş Kamuyu Aydınlatma Platformu'na Kredi derecelendirme notuyla ilgili açıklama yaptı. 

kredi derecelendirme kuruluşları Haberi

kredi derecelendirme kuruluşları



CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, kredi derecelendirme kuruluşları ile ilgili açıklamalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e sordu.


Bekaroğlu önergesinde "Son günlerde Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi nedeniyle kredi derecelendirme kuruluşları üzerine yapılan spekülasyonlar artmıştır. Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek açıklaması (Ciddiye alıyoruz, notu tekrar yükseltmek için yoğun çaba harcayacağız) ile Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması (Bunların cebine 3-5 kuruş ekstra para koy, istediğin notu al. Bunlar böyle çalışıyor. Talimatları zaten nereden aldıklarını da biliyoruz.) arasındaki çelişki insanların kafasını iyice karıştırmıştır.


Bu konuda ilk elden resmi bilgilerin verilmesi, herkesin doğru olanı öğrenmesi açısından önem arz etmektedir." dedi. Konuya ilişkin 6 soru sordu.


Bekaroğlu'nun soruları

1- Türkiye kredi derecelendirme kuruluşlarına nasıl bakmaktadır?


2- Devlet ve özel sektör olarak dışarıdan değişik adlarla borç...