28 / 03 / 2024

kredi masrafları geri alma

kredi masrafları geri alma

Bankaların konut ve tüketici kredisi üzerinden tahsil ettiği dosya masraflarının geri ödenmesini isteyen tüketiciler, banka önünde oturma eylemi yaptı.

Konut kredisi dosya masrafının iadesi!

Konut kredisi ve diğer ihtiyaç kredisi kullanan tüketicilerden talep edilen komisyon ve dosya masrafları Tüketici Derneklerinin girişimi sonucunda Yargıtayın aldığı karar ile iade ediliyor. Konut kredisi dosya masrafının iadesi ve detayları haberimizde...

Kredi ile konut ve araba almak hayal oldu! 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lirayı aşıyor!

Banka kredilerinde yükseliş devam ediyor. Kredi ile ev ve araba sahibi olmak isteyenler ise yüksek faizler altında resmen eziliyor. 400 bin liralık kredinin geri ödemesi şu anda 1 milyon lirayı aşıyor.

400 bin TL araç kredisinin geri ödemesi ne kadar? 

Otomobil piyasası Mart başından bu yana hareketlenirken, yükselen kredi faiz oranları nedeniyle vatandaş araç almakta zorlanıyor. 400 bin lira araç kredisi alan bir kişinin 36 ayda ödeyeceği faiz oranı şaşırttı. İşte 400 bin TL’ne geri ödeme planı.

400 bin TL ile taşıt kredisi! Otomobil alacaklara 48 ay vade ile kredi verilecek! 

Otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlar için, uygun kredi imkanları araştırılmakta. Buna göre, Halkbank'ın sunduğu taşıt kredisi olanakları da vatandaşlara cazip geliyor. 400 bin TL gibi bir miktar için Halkbank'ın sunduğu faiz oranları ve vade ve geri ödeme seçenekleri sunuluyor. 

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi bulmakta zorluk yaşarken, bankaların istediği faiz ve geri ödeme miktarları vatandaşları endişelendiriyor.  10 yıllık geri ödemeli kredilerde faizlerle ödeme dörde katlanıyor.  İşte 2 milyon TL için bankaların istediği taksit ve geri ödeme tutarları.

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

İki sene geri ödemesiz, faizsiz kredi başvuruları alınmaya başlandığı açıklandı. Yapılacak olan başvurular e-Devlet sistemi üzerinden olacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere 48 ay vadeli, faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin lira kredi verileceği duyuruldu.

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Araç muayene ödemesi yaparken dikkat! O ücreti geri alabilirsiniz!

Araç muayene ödemelerinin kredi kartı ile yapılması halinde ekstra talep edilen ücret geri alınabiliyor. İşte ayrıntılar...

KOBİ ve işletmelere müjde! 3 ay geri ödemesiz kredi verilecek!

KOBİ ve işletmelere Şekerbank tarafından ticari faaliyetleri için 3 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Kredi kartlarında kırmızı alarm! Vatandaş borca battı!

Geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına başvuranların sayısı her geçen gün artıyor. Başvuru arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da patlama yaşanıyor. Temmuz ayında 180 bin kişi borcundan dolayı takibe düştü.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

İş Bankası'ndan aylık 754 TL taksitle kredi müjdesi!

İş Bankası'ndan aylık 754 TL taksitle kredi imkanı... Bu kredi seçeneği, müşterilerin uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılamak için düşük faiz oranları ve esnek geri ödeme seçenekleri sunarak finansal yüklerini hafifletmeyi hedefliyor.

Düğün yapacaklara faizsiz 150 bin TL kredi verilecek! 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

Meclisin açılışına kısa süre kala evlilik kredisinin detayları gündeme geldi. Peki, 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı? 150 bin TL ödeme planı belli oldu mu? İşte detaylar...

kredi masrafları geri alma Haberi

kredi masrafları geri alma

Bankaların konut kredisi ve tüketici kredisi üzerinden tahsil ettiği dosya masraflarını almak isteyen tüketiciler, banka önünde oturma eylemi yaptı. Bursa’daki Ziraat Bankası Heykel Şubesi önünde toplanan vatandaşlar, bankaların aldığı kredi dosya masraflarının geri ödenmesi için oturma eylemi yaptı. Mağdur olduklarının ifade eden tüketiciler adına konuşan Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, “Tüketicinin bankalara karşı hukuk mücadelesi devam etmektedir.


Bankaların konut kredisi ve tüketici kredisi üzerinden tüketicilerden tahsil ettikleri dosya ve komisyon masraflarının geri alınması için tüketici hakem heyetlerinde yüzbinlerce dosya birikmiştir. 2014 yılında Türkiye genelinde tüketici hakem heyetleri tarafından çözüme bağlanan dosya sayısı 2 milyon 200 binin üzerindendir. Bu şikayetlerin 1 milyon 972 bin 901 tanesi bankalarla ilgilidir.


Aslında BDDK bu sorunu belli yasal düzeyde çözüme kavuşturabilirdi. Ancak bu sorun hala...