20 / 04 / 2024

kredi. merkez bankası. bireysel kredi

kredi. merkez bankası. bireysel kredi

Merkez Bankası'nın ikinci hamlesinden sonra krediler artacak mı? Bireysel kredi faizleri düşecek mi? Bankalar kredi musluklarını açacak mı yoksa tam tersine kredilerdeki durgunluk daha da artacak ve bankalar güvenli alanda kalmayı mı seçecek? İşte uzmanların görüşleri.

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Merkez Bankası kiralık konut piyasasına desteğini artıracak!

Konut krizinden bir türlü kurtulamayan Çin'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Çin Merkez Bankası ve Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi Çin'in kiralık konutların geliştirilmesi ve inşasına yönelik kredi desteğini arttıracağını açıkladı.

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı azami faizinde değişiklik yok!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) internet sitesinde kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin basın duyurusu yayınlandı. Bu kapsamda TCMB değişiklik olmayacağını duyurdu.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Merkez Bankası krediler için değişikliğe gitti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Merkez Bankası'ndan yeni bir değişklik haberi geldi. Buna göre Özet Döviz Pozisyon Raporlaması'nı kaldırılırken, yeni güncelleme ile birlikte artık döviz değil, toplam kredi borcu yüksek olan firmalar rapor sunabilecek.

Kredi kartı olanlar için tarih verildi! Merkez Bankası o kritik gelişmesi açıkladı! Artış değişiyor...

Hayat pahalılığı son zamanlarda kredi kartı kullanımını artırdı. Merkez Bankası'nın ise aldığı yeni karar kredi kartı kullanıcılarının canını sıkacak. İşte kredi kartı ile ilgili ayrıntılar...

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Merkez Bankası politika faizini %30’a çıkardı, kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! İhtiyaç kredileri durma noktasında!

Merkez Bankası, piyasa beklentilerine uygun hareket ederek politika faizini yüzde 25'ten yüzde 30 seviyesine çıkardı. Piyasa çevreleri faiz artışlarının devam edeceği görüşünü dile getirirken, bu artışların şimdiden mevduat ve kredi faiz oranlarına yansıdığı belirtiliyor.

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Çin Merkez Bankası daha fazla kredi kullandırmaları için bankaları uyardı!

Çin Merkez Bankası (PBoC) yetkilileri bankalardan kredileri artırmaları için çalışma yapmalarını istedi. Çin bankaları Temmuz ayında 2009'dan bu yana en düşük aylık kredi miktarını vermişti.

Kredi kartı kullananlar bu habere dikkat! Talimatı Merkez Bankası verdi

Merkez Bankası, kredi kartlarında peşin avans işlemleriyle alakalı önemli bir karar verdi. Makro ihtiyati önlem uygulaması ve menkul kıymet tesisi koşulu artık geçerli olmayacak. 

Son dakika! Merkez Bankası, nakit avans kararından geri adım attı!

Merkez Bankası, kredi kartıyla nakit avans çekimine uygulanacak menkul kıymet tutma zorunluluğu kararından vazgeçti. TCMB bankalara gönderdiği yazı ile nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesaplarınının menkul kıymet zorunluluğundan muaf tutulduğunu bildirdi.

Merkez Bankası’ndan nakit avans kararı! Kredi kartıyla avans çekiminde alt sınır açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nakit avansa menkul kıymet düzenlemesine 15 bin TL sınırı getirdiğini bildirdi. İşte detaylar...

kredi. merkez bankası. bireysel kredi Haberi

kredi. merkez bankası. bireysel kredi

Merkez Banka'sından beklenen ikinci hamle geldi. Bankaların kullandırdıkları kredilerde faiz oranını yüzde 30'u geçmemesi için bir takım düzenlemeler yapan MB 16 Eylül 2022'de yürürlüğe girecek bir tebliğ yayınladı. Tebliğe göre bankalar kullandıracakları ticari kredilerde faiz oranlarına bağlı olarak getirilen katsayıya göre menkul kıymet tesis edecek. Tebliğ faizi yüzde 22,85’in üzerindeki kredilere yüzde 20, faizi yüzde 29,38’in üstündeki krediler için ise kredi tutarının yüzde 90’ı kadar menkul kıymet tesis etme zorunluluğu getiriyor. Uzmanlar böylelikle bankaların kulanndıracakları kredilerde faiz oranın yüzde 30'u geçmemesinin hedeflendiğine işaret etti. Ancak ekonomi çevreleri bu hamlenin de piyasada kredi arzını artıracağı beklentisisn çok gerçekçi olmadığına vurgu yaptı.

Finans Piyasaları Uzmanı İris Cibre MB'nın bu son hamlesinin ticari kredilerde talep artışı sağlayacağını ancak arzı...